Teknoloji Bakanı'ndan helikopter yorumu: Bana kullanım hatası gibi geliyor

Bilim ve Teknoloji Bakanı Giresun'da düşen helikopterle ilgili konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Giresundaki askeri helikopter kazasına ilişkin, "Sanki bana uygunsuz hava şartlarında kullanım hatası gibi geliyor. Normalde bu helikopterler son derece güvenilir. Son derece tercih edilen helikopterlerdir" dedi.

Düzce'nin Yığılca ilçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Özlü, belediye önünde gerçekleştirilen bayramlaşma programının ardından, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici'yi makamında ziyaret etti. Burada, Giresun'da düşen askeri helikoptere ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Özlü, şunları kaydetti:

"Bunlar Sikorsky tipi helikopter. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin elinde en çok tercih edilen helikopterdir. Sikorsky helikopter firmasıyla bir anlaşmamız var, bu helikopterlerinTürkiye'de yapımına yönelik olarak. 109 helikopteri Türkiye'de üreteceğiz, 3,5 milyar dolar projemiz var. Bu proje devam ediyor. Bu ay Amerika'ya bir ziyaretimiz var. Amerika'da Sikorsky üretim yerini göreceğiz. Bir pilotun en çok tercih ettiği helikopterdir. Hangi pilotu çağırırsan çağır 'Sikorsky helikopter' der. Diğer helikopter markalarından önde gelir." (DHA)