HDP'li Yıldırım'dan 'LGBTİ eyleminden halkımız rahatsız' çıkışı!

HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, Müslüman Kürt halkının beklentilerini parti olarak dikkate almak zorunda olduklarını söyledi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, Müslüman Kürtler'in partiden soğumasını sağlayacak hareketlerden uzak durulması gerektiğini bildirdi. Ramazan ayında oruç tutmamasını ulu orta yapanların partiye zarar verdiğini belirten Yıldırım, "Bazı bileşenlerimizin LGBT eylemlerinde, yürüyüşlerinde Ramazan ayına hakaret edildiği bir ortamda partimiz adına orada bulunmaları ve bu hakarete ses çıkarmamaları, yapılanları benimsiyormuş gibi bir görüntü oluşturmakta" diye konuştu.

'AK PARTİ'Lİ VEKİLE CEVAP VEREMEDİM'

Yıldırım şunları söyledi: "AK Parti'li arkadaşlarla beraber çıktık mescitten bahçeye doğru. Oradaki AK Parti'li milletvekili arkadaşların, kamelyanın etrafında halka oluşturarak çay, kahve içenleri göstererek 'Kadri hoca sizin iftarınız galiba öğle vakti başlıyor' demeleri beni üzdü. Ne diyeceğim, nasıl cevap vereceğim? Hepsi seferi, ilaç kullanıyor mu diyeceğim? Hepsi kadın değil ki kadınlık hallerine engeldir diyeyim. Bunlar bizi zor duruma sokuyor. Kaldı ki devrimciliğin ve ilericiliğin ölçütü de ulu orta oruç yemek, içki içmek değil. Bunu yapanların yapacakları yerler kendi özel odaları ve evleridir."

PARTİMİZDEN SOĞUYAN DİNDAR KÜRTLER

Yıldırım, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında HDP'ye oy veren Müslüman Kürtlerin beklentilerini partinin dikkate almak zorunda olduğunu bildirdi. Kadri Yıldırım partisinin geleceğini düşünerek yaptığı yapıcı eleştirilerden dolayı 'ihanet etmek, ikinci falanca olmak, çatlak oluşturmak, parti disiplininin dışına çıkmak' ithamlarını reddettiğini vurgulayarak :

"Partimiz HDP'ye verilen oyların yaklaşık 95'inin sahibi olan dindar Müslüman Kürt halkının beklentileri vardır ve parti olarak bu beklentileri dikkate almak zorundayız" dedi.

'LGBTİ EYLEMLERİNDE RAMAZAN'A HAKARET'

Kadri Yıldırım, gazetecilerin konuyu örneklerle detaylandırılmasını istemesi üzerine şunları söyledi: "Rengi, dili, dini, cinsi ne olursa olsun insan hakları noktasında herkes eşit insan haklarından yararlanmalıdır. Bileşen veya bireylerimizin LGBTİ eylemlerinde, yürüyüşlerinde Ramazan ayına -ki bu İslam kutsallarından birisidir-, hakaret edildiği bir ortamda partimiz adına bulunmaları ve bu hakarete ses çıkarmamaları gizli bağlamda sanki bu yapılanları benimsiyor gibi oluşuyor. Halkımız bundan rahatsızlık duymaktadır. LGBTİ bireyleri de herkes gibi insan haklarından yararlanmalıdır ancak bu ayrı meseledir. Biraz önce söylediğim görüntülerin ortaya çıkması ve bunun üzerinden saldırılarda bulunulması ayrı eylemdir. (ANKARA/DHA)