Bahçeli asansörde kaldı

MHP Lideri Bahçeli grup konuşmasını yapmak üzere Meclis’e geldiğinde sıkıntılı anlar yaşadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Partisinin haftalık grup toplantısı için TBMM'ye gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli asansörde kaldı.  Partililer ve Bahçeli’nin bulunduğu asansörün kapısı grup salonunun bulunduğu kata ulaştığında kapısı açılmadı. Beş dakika boyunca görevlilerin kapıyı açmasını bekleyen Bahçeli, daha sonra bir başka katta inerek yan taraftaki asansörü kullandı.

MUHALİFLERE YÜKLENDİ

Grup konuşmasında Yargıtay kararının ardından Çağrı Heyeti'nin davetiyle 19 Haziran'da Ankara'da gerçekleşen olağanüstü tüzük kurultayına değinen Bahçeli, "Vay zavallılar vay, bu kadar mı küçüldünüz. Hadi diyelim kurultay yaptınız, hadi kabul ettik sayalım. Yargı kararına göre tek maddelik tüzük değişikliği gündemiyle toplanan kurultayda kimsenin haberi olmadan 13 maddeyi nasıl değiştirdiniz? Bu ucube hakkı size hangi MHP düşmanı verdi" dedi.

"Bir gün sonra zorlaya zorlaya 650 delegenin hazır bulunduğunu açıkladılar" ifadesini kullanan Bahçeli, "Toplam delege sayısının üçte iki çoğunluğuyla tüzük değişeceğini hatırlayan olmamıştır. Üçte iki çoğunluk 809’dur. Noter 650 delege orada demiştir" görüşünü savundu.

NE OLMUŞTU?

Çağrı Heyeti'nin 752 delegenin imzasının alındığını belirttiği kurultayda, tüzük değişikliğine yönelik muhaliflerin 14 önerisi oy birliğiyle kabul edilmişti. MHP Tüzüğü'nde yapılan değişiklik kapsamında "olağanüstü toplanan kongrelerde seçim yasağı" kaldırıldı, genel merkez yönetiminin kurultay sürecinde disipline sevk yetkisine son verilmişti. (DHA)