Polis, Semra Kuytul’un aracının önüne kapan attı

Ankara’da bir etkinliğe katılmak isteyen Furkan Vakfı üyelerinin şehre girişi engellendi. Polis Alparslan Kuytul’un eşi Semra Kuytul’un aracının önüne kapan attı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara’da düzenlenecek bir etkinliğe katılmak isteyen Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul’un eşi Semra Kuytul şehir girişinde polis tarafından engellendi. Polis kontrollerden sonra Kuytul'un aracının kent merkezine girişini bir süre engelledi. Kuytul’u karşılamak isteyen vakıf üyelerinin arabaları da Sincan’da durduruldu.

Semra Kuytul, ilk engellemenin ardından Gölbaşı ilçesi üzerinden Ankara’ya girerken de trafik polisleri tarafından durduruldu. Daha sonra farklı bir rotadan Sincan'a ulaşan Semra Kuytul'un burada düzenlenecek programın yapılacağı salona ulaşmasına da engel olundu. 

'ÇİÇEĞE BİLE İZİN VERMEDİLER'

Semra Kuytul Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da aracının kapan atıldığını gösteren bir video yayınladı. Kuytul, paylaşımında, “Ankara'ya bomba ile gelmedim.. Arkadaşlarımın bana çiçek vermesine bile izin vermediler.. Çiçeklerimizi bile kırdılar.. Hala polis nezaretinde bekletiliyorum...” ifadelerini kullandı.

Toplantı salon ışıkları da polis tarafından kapatıldığı için vakıf binasında yapıldı.

Furkan Vakfı üyelerine Adana Seyhan’da geçen pazar günü yaşanan polisin coplu saldırısı kamuoyunda tepki çekmişti.