Phaselis projesi revizyon yapılarak kabul edildi

Phaselis’te yapımı süren günübirlik tesis ve plaj projesi, tepkiler üzerine üçüncü kez Koruma Kurulu gündemine geldi. Kurul, projenin revizyonlu halini onayladı.

Phaselis Antik Kenti'nde proje ile ilgili çalışmalar devam ediyor.
Google Haberlere Abone ol

ANTALYA - Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Olimpos Beydağları Milli Parkı içinde yer alan 1. derece arkeolojik sit alanı Phaselis Antik Kenti’nde ağır iş makineleri ile yürüttüğü ‘Ören Yeri ve Bütünleyici Kıyı Alanı Çevre Düzenleme’ projesi, tepkiler üzerine üçüncü kez Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun gündemine geldi.

Phaselis Antik Kenti’nin bulunduğu bölgedeki Alacasu ile Bostanlık koylarında yapılmak istenen plaj ve günübirlik tesis projesinde, Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından revizyon yapıldı. Bu revizyon planı, Kültür Varlıkları Genel Müdürlüğü’nün onayıyla Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun gündemine alındı. Koruma Kurulu’nun perşembe günkü toplantısında tartışılan yeni projeye, Tarım ve Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü ile Antalya Büyükşehir Belediyesi temsilcileri şerh düştü. Kemer Belediyesi’nin temsilcisi ise toplantıya katılmadı. Revizyon projesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu

'BİZE HABER VERİLMEDİ'

Daha önce yapılan iki toplantıda Phaselis projelerine onay veren Antalya Büyükşehir Belediyesi temsilcisi, tepkilerin ardından son plana şerh düşerken, önceki toplantılara girmeyen Kemer Belediyesi temsilcisinin bir kez daha toplantıya katılmamasının nedenini Belediye Başkanı Necati Topaloğlu açıkladı.

Topaloğlu, “Belediyemizi temsil etmesi için görevlendirdiğimiz personel toplantıya gitti. Gündemde Kemer’le ilgili iki madde vardı ve bunlarla ilgili görüşmelere katıldı. Toplantı 16.30’da bitmiş ve personelimiz oradan ayrılmış. Bizim temsilcimiz ayrıldıktan sonra, saat 17.30’da Phaselis konusu bir önergeyle gündeme alınmış. Belediyemizin temsilcisine haber bile verilmediği gibi Phaselis projesinin görüşülüp oylanması için temsilcimizin toplantıdan ayrılması beklenmiş. İlçemiz sınırları içindeki Phaselis Antik Kenti’yle ilgili karar bizim yokluğumuzda verildi” dedi.