Pendik'te Şahkulu Sultan Vakfı önünde silahlı saldırı düzenleyen zanlı tutuklandı

Depremzedeler için yardım toplanan Pendik'teki Şahkulu Sultan Külliyesi önünde, 'yolu kapattınız' gerekçesiyle ateş açan ve 1 kişiyi yaralayan saldırgan tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere gönderilmek üzere İstanbul'un Pendik ilçesindeki Şahkulu Sultan Külliyesi Mehmet Ali Hilmi Dede Baba Araştırma, Eğitim ve Kültür Vakfı'na ve yardım toplayanlara ateş açan kişi tutuklandı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İstanbul Cinayet Büro Amirliği ekipleri, dün cemevinde toplanan yardım malzemelerini yüklenirken 'tır yolu kapatıyor' iddiasıyla, çalışmalara katılanlarla tartışan ve daha tekrar gelerek ateş açan otomobil sürücüsü Ömer A'yı (24), aynı gün yakalayarak gözaltına aldı.

Ömer A'nın açtığı ateş sonucu bir kişi bacağından yaralanmış, kurşunlardan biri de cemevine isabet etmişti.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ömer A, bugün adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan şüpheli "silahla kasten yaralama" suçundan tutuklanması talebiyle hakimliğe gönderildi.

Şüpheli Ömer A, yolun kapalı olduğunu gördüğünü, karşıdaki şoför ile yol verme yüzünden tartıştığını ve yere doğru bir el ateş ettiğini, herhangi bir kastının bulunmadığını öne sürdü. Hakimlik, Ömer A'nın tutuklanmasına karar verdi.

CEMEVİ BAŞKANI FIRAT: DİREKT ÜZERİMİZE ATEŞ ETTİLER

Vakıf başkanı Zeynel Fırat, saldırının ardından dün DHA'ya yaptığı açıklamada, "Neye uğradığımızı şaşırdık dostlar. Burada büyük bir acımız var. 10 ilimizde olan bir depremimiz var. Bütün bölgedeki dostlarımızla bir merhem olmak istedik. Yola çıkacaktık. 2 kişi önümüzü kesti. 'Bu TIR neden burada duracak. Niye duruyor' dediler. Sonra 'buyurun geçin' dedik ama anlatamadık. Tartışmayı uzattılar ve daha sonra 'Bekleyin biz size göstereceğiz. Bu iş burada bitmedi, sizi burada yakacağız. Adamlarımız çok. Siz bizi tanımıyorsunuz' diyerek tehditleriyle gittiler. Çok fazla geçmedi. 2 dakika sonra geldiler aynı araçta. Bu sefer plakalarını sökerek gelmişler" demişti.

"Geldikleri süre içerisinde de direkt üzerimize benim üzerime ateş ettiler. Bana gelmedi. O esnada beni içeri aldılar dostlarımız" diyen Fırat, "Ama bir diğer canımız maalesef yaralandı. Emniyet mensubu arkadaşlarım teşekkür ediyoruz, geldiler. Ambulansımız geldi. Canımızı hastaneye kaldırdılar. Gerçekten çok üzgünüz. Hızır ayındayız. Birbirimize Hızır olmamız lazımken birbirimize sarılmamız lazımken. Özellikle bu 'sizi yakacağız'. Yahu nedir bu yakmadan bir türlü kurtulamadınız mı? 4-5 el ateş edildi. İçeride kurşun izi var" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)