Pendik'te Şahkulu Sultan Vakfı şubesi önünde silahlı saldırı: 1 yaralı

Şahkulu Sultan Vakfı'nın Pendik şubesi önünde deprem bölgesi için hazırlanan yardımlar TIR'a yüklenirken silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şahkulu Sultan Vakfı'nın İstanbul Pendik'teki şubesi önünde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi bacağından yaralandı. Kurşunlardan biri dergaha isabet etti. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada olayın "Yol verme tartışması nedeniyle çıktığı" öne sürülürken, saldırıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı. 

Öğrenilen bilgiye göre olay, saat 16.30 sıralarında Pendik Esenler Mahallesi Esenyurt Sokak üzerinde meydana geldi. 

Şahkulu Sultan Vakfı tarafından depremzedeler için toplanan yardımlar TIR'a yüklenirken bir araçla gelen silahlı kişiler ateş açtı. Bacağından yaralanan bir kişi hastaneye kaldırıldı.

Olay yerine polis ekipleri sevk edilirken; saldırganların kaçtığı öğrenildi. 

Şahkulu Sultan Vakfı Başkanı Beyzade Özkahraman "Deprem nedeniyle çok sayıda üyemizden yardım topladık ve gönderdik. Bugün de yardımları organize etmek için Pendik'te çalışmaya başladık. Sayısını bilmediğimiz silahlı kişiler Pendik'teki TIR'ımızı bastı ve yardımlara çökmeye çalıştı. Karşı koyan bir arkadaşımız yaralandı. Olay karakola intikal etti. Süreci yakından takip edeceğiz" dedi.

'TIRIMIZIN ÖNÜNÜ KESTİLER'

Şahkulu Sultan Pendik Cemevi Şubesi yöneticileri de saldırganların saldırı sonrası aracı bırakıp kaçtıklarını belirterek şu bilgileri paylaştı: "Yardım malzemeleri götürülecekken, bu şekilde önümüzün kesilmesi çok kötü. TIR'ımızın önünü kestiler. 'Bizim arkamızda kimler var, siz bunları biliyor musunuz? Buraya adam yığarız' dediler. Sabotaj amaçlı gelmişler, arabanın ön ve arka plakası yok. Şase numarasını patlatmışlar."


VALİLİK: YOL VERME TARTIŞMASI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, "Yapılan incelemede olayın; deprem bölgesine gönderilecek yardım TIR'ının yolu kapatması ve yol verme tartışması nedeniyle çıktığı anlaşılmıştır" ifadeleri kullanıldı. Valilik şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü de yaptığı açıklamada, silahlı saldırının ardından yapılan çalışmalar sonucu isminin Ö.A. olduğu belirlenen saldırganın, olayda kullandığı silahla birlikte yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu. Ö.A'nın 4 ayrı suçtan kaydı olduğu belirtildi. Şüphelinin emniyetteki işlemlerin ardından yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)