Pelosi, dördüncü kez Temsilciler Meclisi başkanlığına seçildi

Demokrat Partili Nancy Pelosi, dördüncü kez Temsilciler Meclisi başkanlığına seçildi. "En acil önceliğimiz korona virüsünü yenmeye devam etmek olacak" diyen Pelosi, Cumhuriyetçi rakibi Kevin McCarthy'ye karşı 216'ya 209 oyla kazandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Başkan Donald Trump ile birçok kez karşı karşıya gelen Demokrat Partili Nancy Pelosi, Temsilciler Meclisi başkanlığına yeniden seçildi. Dördüncü kez Temsilciler Meclisi başkanı olarak seçilen Pelosi, Cumhuriyetçi rakibi Kevin McCarthy'ye karşı yarıştı ve 216'ya 209 oyla kazandı. ABD'de, Senato ve Temsilciler Meclisi üyelerinin yemin etmesiyle Kongre'nin 117'nci dönemi başladı.

'KORONA VİRÜSÜNÜ YENECEĞİZ'

Önceliğinin korona virüsü salgınıyla mücadele olacağını söyleyen Pelosi, "En acil önceliğimiz korona virüsünü yenmeye devam etmek olacak. Ve yeneceğiz" ifadelerini kullandı. Pelosi, 2006-2011 yıllarında Meclis'e liderlik ederek, bu göreve seçilen ilk kadın olmuştu. 

Geçtiğimiz yıllara göre, Temsilciler Meclisi'nde çoğunluk farkı düşen Demokrat Parti'nin 222, Cumhuriyetçi Parti'nin 211 sandalyesi bulunuyor.

PELOSI VE MCCONNELL'İN EVİNE ZARAR VERİLDİ

Pelosi ve Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell’in evlerine zarar verildi. Polis, Pelosi’nin Kaliforniya’daki evinin dışına sahte kan ve domuz başı bırakıldığını, McConnell’in evinin duvarına ise yazılar yazıldığını belirtti. McConnell’ın Kentucky’deki evine “Param nerde”, “Mitch yoksulları öldürür” ifadeleri yazıldı. San Francisco polisi, Pelosi’nin evine olanlarla ilgili soruşturma yürütüldüğünü açıkladı. McConnell, zarar vermenin toplumda yeri olmadığını kaydetti.

Kongre bir süre önce yaklaşık 900 milyar dolarlık yardım paketini kabul edilmişti. Yardım paketinde Amerikalılara 600 dolar doğrudan ödenmesi öngörülüyor. Bu yardımın 2 bin dolara çıkartılması Temsilciler Meclisi’nde kabul edilmiş ancak Senato’da bir karar alınmamıştı. McConnell 2 bin dolarlık doğrudan yardımın Senato’da bir sonuca ulaşmayacağını belirtmişti. (DIŞ HABERLER/Amerika'nın Sesi)