Pedallar Şişli Etfal Hastanesi'nin yaşaması için çevrildi

Şişli Etfal Dayanışması, hastanenin kapatılmayıp yerinde yapılandırılması için bisiklet turu düzenledi. Dayanışma, basın açıklaması yaparak yaşananları protesto etti.

Şişli Etfal Dayanışması bisiklet turu düzenledi
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şişli Etfal Hastanesi'nin yerinde kalması için mücadele eden Şişli Etfal Dayanışması bugün Şişli-Taksim-Şişli güzergahında bisiklet turu düzenledi. Turun ardından Şişli Etfal Dayanışması bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasında, “Maalesef gördüğü her ağacı, alanı rant alanı olarak gören, yaşam alanlarımıza müdahale eden, hastanelerimizi, okullarımızı elimizden almaya çalışan bir iktidar anlayışı var karşımızda. Her şeyi sermayenin çıkarları için yapan, halkın ihtiyaçlarını asla dikkate almayan bir iktidar var. Biz bunu Ege’den, Marmara’dan, Doğu Anadolu’dan, Karadeniz’den her yerden tanıyoruz. Nerde bir alan görseler, oraya sermayenin, yandaşların çıkarı adına el atmaya kalkıyorlar. Ama buna karşı Türkiye’nin dört bir yanında direnenler var. Bugün biz burada Şişli Etfal için bir kez daha söylüyoruz. Şişli Etfal’in kapatılmasına izin vermeyeceğiz. Burası yerinde yapılandırılmalı. ‘Burası yapılacak yeniden açılacak’ sözlerine güvenmiyoruz. Şişli Etfal’in kapatılmasına izin vermeyeceğiz. Yerinde yapılandırılarak Şişli halkının sağlık hizmeti alabileceği bir yer olarak bizimle yaşasın” ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)