Paris Savcılığı: Saldırgan, 'yabancılara karşı patolojik bir nefreti olduğunu' söyledi

3 kişiyi öldüren 69 yaşındaki faşist William M.'ye ilişkin Paris Savcılığı'ndan yapılan açıklamada, zanlının 'cinayet işlemek ve yabancıları öldürmek için' Paris'teki saldırıyı düzenlediği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Savcılık, Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne cuma günü düzenlediği saldırıda üç kişiyi öldüren 69 yaşındaki faşist William M.'ye ilişkin açıklama yaptı. Paris Savcılığı, saldırganın gözaltındayken, "yabancılara karşı patolojik bir nefreti" olduğunu, saldırıyı "yabancıları öldürmek için" gerçekleştirdiğini söylediğini açıkladı.

Fransız basının Paris Savcılık Ofisi'nin açıklamasına dayandırdığı habere göre, 69 yaşındaki Fransız saldırgan gözaltı sırasında "yabancılara karşı patolojik bir nefreti olduğunu" söyledi. Gözaltı kararı dün kaldırılan ve sağlık sebebi gerekçe gösterilerek psikiyatri kliniğine sevk edilen saldırgan, kendini "depresif ve intihara yatkın" biri olarak tanımladı ve 2016'da evinde yaşadığı hırsızlık sonrası "göçmenleri ve yabancıları öldürme isteğinde" olduğunu savundu. 

'KÜLTÜR MERKEZİ OLDUĞUNU BİLİYORDU'

AA'nın aktardığına göre, saldırgan gözaltında ayrıca saldırı günü çoğunlukla göçmenlerin yaşadığı Paris'in banliyösü Saint-Denis'ye gittiğini, burada az kişi olması ve kıyafetinin silahının şarjörünün doldurmasına imkan vermemesi nedeniyle planladığı saldırıdan vazgeçtiğini anlattı. William M., daha sonra Paris'in 10'uncu bölgesine yürüyerek gittiğini, orada bir kültür merkezi bulunduğunu bildiğini belirtti. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler Paris Fransa saldırı