Paris saldırganının gözaltı kararı kaldırıldı, psikiyatri kliniğe sevk edildi

Paris'te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne düzenlediği silahlı saldırıda 3 kişiyi öldüren William M.'nin gözaltı kararı kaldırıldı ve psikiyatri kliniğine gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın başkenti Paris'te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi ve aynı sokaktaki iş yerlerine silahlı saldırı düzenleyen saldırgan William M.'nin gözaltı kararı kaldırıldı. 69 yaşındaki saldırgan psikiyatri kliniğine sevk edildi.

AA'nın haberine göre, Paris savcılık ofisi 3 kişinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, saldırganı muayene eden doktorun, saldırganın sağlık durumunun gözaltı koşullarıyla uyumlu olmadığı sonucuna vardığı aktarıldı.

Emniyet bünyesindeki psikiyatri kliniğine nakledilen saldırgan, sağlık durumu elverirse tahkikat hakimi tarafından sorgulanacak.

Saldırgan 2016 ve 2021'de 2 kez cinayete teşebbüsten polis kayıtlarına geçmiş, Aralık 2021'de elinde kılıçla Paris'te bir göçmen merkezine saldırarak 2 kişiyi yaralamış, bu nedenle hapse atılmış ve bu ay hapisten tahliye edilmişti. (HABER MERKEZİ)