Parçal: Aynı aileden 2 kişinin işe alımı kurallara uygun

CHP’li Baltacı, Kastamonu İl Özel İdare Genel Sekreterliği’nde aynı aileden 3 kişinin işe usulsüz alındığını iddia etti. İl Genel Meclisi Başkanı Parçal, işe alımlarda bir sorun görmediğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Kastamonu İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından yapılan işe alımda muhtarın eşi ve oğlunun işe alınmasının usulsüz olduğu iddia edildi.

İddialar üzerine açıklama yapan Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal işe alımlarda herhangi bir sorun olmadığını savundu.

AYNI AİLEDEN 3 KİŞİNİN İŞE ALINDIĞI İDDİA EDİLDİ

Geçtiğimiz günlerde Kastamonu İl Özel İdare Genel Sekreterliği’nin çevre temizliği ve kamusal alt yapının yenilenmesi konularında İŞKUR’la yaptığı Toplum Yararına Program (TYP) protokolü  kapsamında il ve ilçe özel idare müdürlüklerinde görevlendirilen 600 kişinin listesi yayınlanmıştı. Listede dikkat çeken bir isim yer almıştı. CHP Milletvekili Hasan Baltacı, bir muhtarın hem kendisi hem de eşi ve oğlunun farklı ikametlerde gösterilerek TYP’den işe girdiğini iddia etmişti. Baltacı, listeye atıfta bulunarak; “AKP milletvekiline övgüler dizen bir muhtar aile boyu iş sahibi yapılarak mükâfatlandırılmış. Tek derdi yaklaşan kış mevsimi, başlayacak eğitim öğretim dönemi öncesi evine ekmek götürmek, çocuğunu okula gönderirken cebine 3-5 kuruş harçlık koyabilmek olan vatandaşlarımızın bir umutla iş sahibi olmayı beklerken, bir aileden üç kişi aynı anda maaşa bağlanmış” eleştirisini dile getirmişti.

‘MUHTAR SİGORTASINDAN DOLAYI ELENDİ’

Konuyla ilgili eleştirilere cevap veren İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, bahsi geçen muhtarın sigortadan dolayı elendiğini belirtti. Parçal, “İŞKUR sistemi otomatik olarak gelirleri görüyor. En düşük aylık gelir, sınırı geçiyorsa zaten otomatik İŞKUR’dan eleniyor. Yani 4 bin 200 TL’nin üzerinde geliri olanlar direkt eleniyor. Özel İdare’nin oradaki kişilerin tek tek gelirinin ne olduğunu bilme şansları yok. İl Özel İdare’den kaynaklı değil bu durum. Erdal Külcü muhtarımız da sigortasından dolayı otomatikman elenmiş. İŞKUR’dan gelmemesi lazımdı, direkt elenmesi gerekirdi. İŞKUR’a da sordum, elenmeseydi çalışacaktı. Hanımı TYP kapsamında işe girdi, çalışıyor. Oğlu da bakmakla yükümlü olduğu ve aynı ikamette yaşayan bir kişi değil. Yaşadıkları ikametgâh adresleri ayrı. Oğlu buraya işe gireceğim diye üç ay önce ikametgâhını almış birisi de değil. Bir buçuk yıl önce ikametgâhını aldırmış. Kastamonu’da bir yerde çalışmış ve çalıştığı yer kapandığı için müracaatını yapmış. Bunda da çok büyük bir sıkıntı görmüyorum” dedi.