Pakistan'da silahlı saldırılar: 5 güvenlik görevlisi ve 5 saldırgan öldü

Pakistan’ın Hayber Pahtunhva eyaletinde düzenlenen silahlı saldırılarda 3 polis ve 2 asker yaşamını yitirdi. Çıkan çatışmalarda 5 militan da hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan’ın Hayber Pahtunhva eyaletinde emniyet müdürlüğüne ve güvenlik noktasına silahla saldırmaları sonucu çıkan çatışmalarda 3 polis, 2 asker ile 5 saldırgan hayatını kaybetti.

AA'nın Geo News televizyonundan aktardığı habere göre, Hayber Pahtunhva eyaletinin Tank bölgesinde militanlar, emniyet müdürlüğüne silahlı saldırı düzenledi. Çıkan çatışmada 3 polis hayatını kaybetti, 3 polis yaralandı, 5 militan öldürüldü.

Hayber bölgesinde de militanların güvenlik noktasına düzenlediği saldırıda ise 2 asker yaşamını yitirdi, 5 asker yaralandı.

Pakistan'da bu yıl özellikle Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde saldırılar arttı. İslamabad, saldırıların Afganistan'da konuşlu Pakistan Talibanı (TTP) tarafından planlandığını ve yönetildiğini savunurken Afganistan bu suçlamaları reddediyor.

Hayber Pahtunhva eyaletinin Dera İsmail Han bölgesinde 12 Aralık'ta bomba yüklü araçla güvenlik noktasına düzenlenen intihar saldırısında 23 asker ve 6 militan ölmüştü. Aynı bölgenin farklı noktalarında çıkan çatışmalarda 2 asker ile 21 militan hayatını kaybetmişti.

Saldırıyı, Pakistan Talibanı'na bağlı "Tehreek-e-Jihad Pakistan (TJP)" isimli örgüt üstlenmişti. (DIŞ HABERLER)