Pakistan'da karakola patlayıcı yüklü kamyonla saldırı: 23 ölü

Pakistan'da Afganistan sınırına yakın bir bölgede yer alan karakola bomba yüklü kamyonla saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre 23 asker saldırıda öldürüldü.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan ordusu, ülkenin kuzeybatısındaki bir karakola patlayıcı yüklü bir kamyonla saldırı düzenlendiğini, saldırıda en az 23 askerin öldüğünü açıkladı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, bombalı ve silahlı saldırı, Afganistan sınırı yakınlarındaki Dera İsmail Han bölgesinde yaşandı. Polis karakolu olarak inşa edilen binanın, Pakistan ordusu tarafından üs olarak kullanıldığı bilgisi verildi. Güvenlik görevlileri, saldırıya ilişkin ilk açıklamalarında ölü sayısını 24 olarak açıklamıştı. Pakistan, saldırının 'İslamcı militanlar' tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

SALDIRIYI, TJP ÜSTLENDİ

Öte yandan, France 24, yakın zaman önce ortaya çıkan Tahrik-i Cihad Pakistan (TJP) isimli Pakistan merkezli, Taliban bağlantılı örgütün Dera İsmail Han'da düzenlenen saldırıyı üstlendiğini aktardı. TJP'nin Tahrik-i Taliban Pakistan (TTP) isimli örgüt ile bağlantılı olup olmadığı ise henüz netlik kazanmadı. (DIŞ HABERLER)