Pakistan'da askeri konvoya intihar saldırısı: 2 ölü

Pakistan ordusu, Afganistan sınırına yakın bir bölgede askeri bir konvoyu hedef alan intihar saldırısında 2 kişinin öldüğünü, aralarında askeri personelin de olduğu 7 kişinin yaralandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan ordusu, bir Afganistan vatandaşının askeri bir konvoya intihar saldırısı düzenlendiğini, saldırıda iki kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ordudan yapılan açıklamaya göre, bir kişi 26 Kasım Pazar günü Afganistan sınırına yakın Bannu bölgesinde askeri bir konvoyun üzerine motosikletini sürerek patlayıcıyı infilak ettirdi. Saldırıda aralarında askeri personelin de olduğu yedi kişi de yaralandı.

Reuters'ın haberine göre, Pakistan ordusu, konuya ilişkin açıklamasında, "Motosikletli bir intihar bombacısının daha sonra Afganistan vatandaşı olduğu tespit edildi" ifadelerine yer verdi. Ordudan yapılan açıklamada, saldırganın kimliğinin nasıl tespit edildiği, isminin ne olduğu veya Kabil yönetiminin veri paylaşıp paylaşmadığıyla ilgili bilgi verilmedi. Afganistan'daki Taliban yönetimi yorum talebine yanıt vermedi. 

PAKİSTAN: 24 SALDIRIDAN 14'ÜNÜ AFGANİSTAN VATANDAŞLARI DÜZENLEDİ

Pakistan, ekim ayında ülkede bulunan, çoğu Afganistan vatandaşı olan 1 milyonu aşkın mültecinin sınır dışı edileceğini açıklamıştı. Pakistan yönetimi, ülkedeki çoğu intihar saldırısının da Afganistan vatandaşları tarafından gerçekleştirildiğini iddia etmiş, Kabil yönetimi ise bu iddiayı reddetmişti. Ekim ayında mülteciler sınır dışı edilmeye başlandığında yapılan açıklamada, bu sene Pakistan'da gerçekleştirilen 24 bombalı saldırıdan 14'ünün Afganistan vatandaşları tarafından yapıldığı ileri sürülmüştü. 

Birleşmiş Milletler'in (BM) verilerine göre, 1 Ekim'den bu yana yaklaşık 400 bin Afganistan vatandaşı Pakistan'dan ayrıldı. Pakistan'da 1,7 milyonu kayıtsız olmak üzere 4 milyonun üzerinde göçmen ve mülteci bulunuyor. Bu kişilerin çoğu, Taliban Ağustos 2021'de Afganistan yönetimini 20 yıl sonra ikinci kez ele geçirdikten sonra ülkeye geldi. BM, Pakistan'a zorlu kış şartlarında sınır dışı işlemlerini durdurmaya çağırsa da Pakistan polisi ev aramaları yapmaya ve Afganistan vatandaşlarını sınır dışı etmeyi sürdürüyor. (DIŞ HABERLER)