Pakistan'da otobüsten kaçırılan 9 kişi vurularak öldürüldü

Pakistan'ın güneybatısında bir grup silahlı kişi, önünü kestikleri otobüsten indirdikleri dokuz kişiyi vurarak öldürdü. Saldırıyı üstlenen olmadı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan'ın Afganistan ve İran'a sınırı bulunan güneybatı gölgesinde bir otobüsten kaçırılan dokuz erkek vurularak öldürüldü. Pakistan'ın Belucistan eyaletinde dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen saldırıyı henüz üstlenen olmadı. 

Yeraltı kaynakları bakımından zengin bir bölge olan Belucistan eyaletindeki Beluç ayrılıkçı gruplar, yıllardır bölgesel kaynaklardan kendilerine adil bir pay verilmediğini savunarak Pakistan devletine karşı mücadele yürütüyor. 

OTOBÜSTEN İNDİRİP ATEŞ AÇTILAR

Reuters haber ajansının aktardığına göre, 12 Nisan Cuma akşamı çok sayıda silahlı erkek İran'a giden bir otobüsü Noshki ilçesinde durdurdu, ardından otobüste bulunan, doğudaki Pencap eyaletinden geldiklerini tespit ettikleri dokuz erkeği aşağı indirdi. Polis memuru Abdullah Mengal, "Hepsi Taftan'a gidiyordu" bilgisini paylaştı. Silahlı kişiler, otobüsten kaçırdıkları dokuz kişiyi ateşli silahlarla yakın mesafeden vurarak öldürdü.

İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mahibullah Musakhail, ölenlerin cansız bedenlerinin bir buçuk saat sonra bir köprünün altında bulunduğunu söyledi. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)