Pakistan'da karakola saldırı: 7 ölü

Pakistan'ın Afganistan sınırına yakın bir bölgesinde askeri bir karakola patlayıcı yüklü araçla saldırı düzenlendi. İntihar saldırılarının da yaşandığı karakolda yedi güvenlik personeli öldü.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan'ın Afganistan sınırına yakın bir bölgesinde bulunan askeri karakola saldırı düzenlendi. 16 Mart Cumartesi sabahı patlayıcı yüklü bir araçla düzenlendiği belirtilen saldırıda yedi güvenlik gücünün hayatını kaybettiği açıklandı. 

Reuters'ın aktardığına göre, Pakistan ordusunun medya servisinden yapılan açıklamada, ülkenin kuzeybatısında gerçekleştirilen saldırının altı saldırgan tarafından düzenlendiği ifade edildi. Açıklamada saldırıdan sorumlu tutulan grup ya da örgütün adı belirtilmezken, patlayıcı yüklü aracın önce karakola daldığı, ardından bir dizi intihar saldırısının düzenlendiği bilgisi paylaşıldı. Saldırılar sebebiyle karakolun kısmen çöktüğü belirtildi. 

'KAPILAR TİTREDİ, CAMLAR ZARAR GÖRDÜ'

Afganistan sınırındaki Khyber Pakhtunkhwa vilayetinin Veziristan bölgesinde yaşayanalar, yaşanan patlama sebebiyle kapılarının titrediğini ve camların zarar gördüğünü anlattı. 

Pakistan hükümeti ve güvenlik yetkililerine göre, ülkede son dönemde saldırılarda bir artış yaşanıyor. Saldırılarının çoğunu ise Pakistan Talibanı (TTP) üstleniyor. Pakistanlı yetkililer, militanların saldırı düzenlemek için Afganistan topraklarını kullandığını söylüyor. Bu durum ise son dönemde iki ülke arasındaki ilişkilerin bozulmasına sebep oluyor.

Pakistan'da şubat ayında yapılan genel seçimler de sıkı güvenlik önlemleri altında yapılmış, seçim günü yaşanan patlama ve silahlı saldırılarda dokuz kişi ölmüştü.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)