Özgür Özel'den Erdoğan'a 'Demirtaş' cevabı

Özgür Özel, kurultayda Demirtaş'a selam göndermesini eleştiren Erdoğan'a "Abdullah Öcalan'dan medet umacağıma Demirtaş'a yapılan hukuksuzluğu eleştirmek çok daha izah edilebilir bir şeydir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KKTC'nin 40. Kuruluş Yıl Dönümü törenlerine katılmak ve bir dizi temas için, tarifeli uçakla Ankara’dan Lefkoşa’ya gitti. 

Resmi geçit töreninin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özgür Özel, Erdoğan'ın bugün partisinin Meclis'teki grup toplantısında yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

Özel, Erdoğan'ın "Darbe olsa CHP destekler" sözüne ilişkin, "İkisi de eşittir, ben de Yargıtay'ın tarafındayım' derseniz sizin tarafınız darbenin tarafıdır, galiba siz darbenin başısınız" dedi. CHP Genel Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Recep Tayyip Erdoğan'a şunu demeli: Bir darbe, kalkışma olsa bunu ilk kim desteklermiş? CHP desteklermiş, öyle söylüyor. 15 Temmuz akşamı darbe oldu Meclis Başkanı'nı, AKP Grup Başkanvekillerini ilk kim aradı? Özgür Özel aradı, 'Darbenin karşısındayız, kapalı Meclis'i açalım, birlikte direnelim' dedi. Ben dedim ki, 'Millet bize yeni bir seçimde yeni bir görev verene kadar ülkenin ana muhalefet partisiyiz. Seçilmiş parlamentonun, demokrasinin arkasındayız, darbecilerin karşısındayız.' Bu lafı söylemiş kişiye hiç utanmadan, sıkılmadan utanmaz diyor. Bir utanmazlık varsa darbe gecesi, bütün darbeler tabiatı gereği iktidara yapılır. Herkes ana muhalefetin gözünün içine bakar. Darbe gecesi ilk desteği açıklayan, Meclis'i açan, darbenin karşısında yer alan partiye ve o partinin sözcüsü, bugünkü Genel Başkanı'na 'darbe olsa siz desteklersiniz' demek utanmazlığın daniskasıdır."

'UYKULARINI KAÇIRDIĞI ÇOK BELLİ'

Özel şunları kaydetti: "Biz değişim kurultayımızı yaptığımızdan beri Tayyip Erdoğan bir cümlede 4 kere 'değişim' diyor. CHP'deki değişimin onun uykularını kaçırdığı çok belli. Bizimle meşgul, ben bundan çok memnunum. Parti içinde değişim yaşandı ama esas değişim iktidarda yaşanacak. İktidarı değiştireceğiz, Cumhurbaşkanı'nı değiştireceğiz. Önce yerel seçimlerde bir başarı elde edeceğiz, ardından da bu sürdürülemez yönetim biçimine karşı vatandaşımızdan genel seçimin sandığını talep edeceğiz ve cumhurbaşkanı değiştireceğiz. O yüzden onun her an beyninin içinde değişim kelimesinin olduğunu bir cümlede 4 kere 'değişim' demesinden anlıyoruz, endişelenmekte haklı."

'HUKUKSUZ YARGILAMALARA VE HUKUKSUZLUKLARA İTİRAZ ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Özgür Özel, genel başkanlık yarışını kazandığı kurultayda yaptığı konuşmada cezaevinde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a selam göndermesine ilişkin Erdoğan'ın "Aktörler değişti, genel başkanlar değişti ama CHP'nin faşist kodlarında hiçbir değişiklik olmadı. Değişim dediler, yenilenme dediler. Ama kurultaylarında Selosundan Kavalasına tekmiline birden selam çaktılar" sözlerine şu cevabı verdi:  

"Abdullah Öcalan'dan medet umacağıma Selahattin Demirtaş'a yapılan hukuksuzluğu eleştirmek çok daha izah edilebilir bir şeydir. Selahattin Demirtaş bir partinin genel başkanıyken alındı, cezaevine kondu ve birçok hak ihlal kararlarına rağmen hâlâ orada tutuluyor. Oysaki kendisi 40 bin kişinin katili Abdullah Öcalan'la mektup arkadaşlığı yapmaktadır. Ondan mektup alıp, yerel seçimlerde mektup okutturmaktadır. Binali Yıldırım'ı destekletmektedir. Yani esas kimin kimle ilişkili olduğunu vatandaşımız takdir etsin. Biz, hukuksuz yargılamalara itiraz etmeye devam edeceğiz. Tayyip Erdoğan’ın mırıldanmalarıyla geri adım atacak falan değiliz."

'ÇİRKİN ÜSLUBUYLA BAŞ BAŞA BIRAKMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Özgür Özel, Erdoğan'ın 'Genel başkan mı yoksa emanetçi mi belli değil' sözüne ise, "Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetçisiyim. Atatürk’ün emanet ettiği cumhuriyete sahip çıkıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’ne genel başkanlık yapıyorum. Atatürk’ün koltuğunda oturuyorum. Bir emanet daha var, Atatürk’ün bir emaneti de Cumhurbaşkanlığı koltuğu. O emaneti de kendisinden geri almak üzere gün sayıyoruz. Kendisi emaneti teslim edeceği günü belirlesin. Çok ileri bir tarih olmayacağını da kendisine müjdeliyorum. Onun dışında kullandığı hakaretler, duyduğu endişeden dolayı. Biz kendi yolumuzda yürümeye, Tayyip Erdoğan’ı da kendi çirkin üslubuyla baş başa bırakmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Özel, KKTC’de yaşanan protokol kazasına ilişkin bir soru üzerine, “Kötü niyetli olduğunu düşünmediğimiz bir şekilde, bizi Kıbrıs’ın muhalefet partileriyle bir yere koymuşlar. Oysaki, bugün burada Cumhurbaşkanı Yardımcısından sonra Türkiye protokolündeki en üst makam ana muhalefet partisi genel başkanlığıdır. Sorun çözüldükten sonra da yerimize geçtik, Meclis Başkanımızın hemen yanında oturdum. Krize dönüşecek bir şey yok. Biz bunları dert etmeyiz, iyi niyet önemli” diyerek yanıt verdi. (HABER MERKEZİ)