Özgür Özel: Ekrem beyle mutabıkız...

CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel: Seçimi kaybetmekten daha büyük travma, kaybetmemiş gibi yapmaktı, kaybettiğin halde sorumluluğu almamaktı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanı Özgür Özel SÖZCÜ Televizyonu'nun canlı yayınına katılarak soruları yanıtladı, CHP yönetiminde "muhalif" konuma geçişini anlattı.

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Mayıs'ın 14'ü ve 28'i akşamı iki büyük travma yaşadık. 28'i akşamı, benim kolumu kaldırmaya mecalim yoktu. İlk üç gün boyunca hepimizin telefonlarına şöyle mesajlar geldi; ‘Siz elinizden geleni yaptınız, biz sizden razıyız.' Üçüncü gün falan partide şöyle bir şey konuşuluyor; ‘Kaybedersek çok kötü olur diyorduk ama insanlar hiç de bize kızmıyor…'

- Orada şöyle bir şey dediğimi çok net hatırlıyorum; ‘Siz hiç yas evine gittiniz mi? İlk üç gün deliler bile konuşmaz. Yas vardır orada. Üçü ile yedisi arası deliler konuşur, eğer doğru bir şey diyorsa sustururlar yoksa kovarlar. Yedisinden sonra kan bağı olmayanlar yavaş yavaş konuşmaya başlar. Kırkı çıktı mı en yakınları da konuşur.

- Bugünkü yasa bakıp bu insanlar bize kızmayacak sanmayın. Bu insanlar bizden bir şey bekliyor. Bu samimi üzüntüyü aynen paylaşıyor muyuz, kahroluyor muyuz ve gereğini yapacak mıyız? Biz gereğini yapmazsak her geçen gün daha kötüye gidecek.

'KAYBETMEKTEN DAHA BÜYÜK TRAVMA'

- İnsanlar bizim sorumluluk almamızı, özeleştiri yapmamızı ve bir daha bu travmanın yaşanamaması için ne yapmamız gerekiyorsa onu bekliyorlar. Burada parti bir bütün olarak veya sayın genel başkanın önderliğinde gereğini yapsaydı, ben gereği ne yapılıyorsa orada olacaktım zaten. Seçimi kaybetmekten daha büyük travma, kaybetmemiş gibi yapmaktı, kaybettiğin halde sorumluluğu almamaktı.

- İnsanlar sabaha kadar uyuyamıyorlardı, 20'li yaşlarında gençler hıçkıra hıçkıra ağlıyorlardı, 80 yaşında insanlar ‘gözümüz açık mı gideceğiz' diyorlardı. Biz ‘aslında kaybetmedik, kazanamadık' demeye başladık. Mağlubiyete isimler takmaya başladık. Burada yaşadım kendi duygusal kopuşumu.

'VERA'DAN, ŞENYAŞAR AİLESİNDEN ÖZÜR DİLİYORUM'

- (Kılıçdaroğlu'na istifa etmesi gerektiğini söylediniz mi?) Hem biz hem de kendisine çok kıymet veren insanların söylediğini biliyorum. Ben ilk gece konuşmasında bir öneride bulundum. MYK toplantı salonundaydık, Mansur Başkan'la Ekrem Başkan da oradaydı. Dedim ki ‘Bizim konuşma metnimiz hazır. Adaylık metninizi alın elinize, 'babasına kavuşturamadığım Vera'dan özür diliyorum. Adalet getiremediğim Şenyaşar ailesinden özür diliyorum.'

- İlk gece önerim, samimi bir özür ve yakın zamanda bir değerlendirmeydi. Eğer böyle bir şey yapsaydık; her şey Kemal bey için, Cumhuriyet Halk Partisi için, seçmenimiz için çok daha doğru ilerlerdi. Şimdi artık adayım, sorumluluk almaya karar verdim.

- Ekrem İmamoğlu değişim tartışmasını başlatmasaydı yine de aday olurdum… Cumhurbaşkanı adayımızı bütün üyelerimizle beraber seçmemiz lazım, 1,5 milyon üyeyle de yetinmememiz lazım. Bu konuda Ekrem Bey’le mutabıkız.

-  Sadece aday olamayan Ekrem İmamoğlu değil, aday olmak isteyip olamayan kim varsa hepsinin yerine ben adayım. Ben bütün Cumhuriyet Halk Partililerin adayıyım. Hepsinin adına vekaleti üstlenmeye hazırım. Bir tane emanet var. O emaneti şimdi sayın genel başkan taşıyor. Emanet Atatürk'ten. (HABER MERKEZİ)