Yeni anket: 'CHP seçmeninde Özel'e destek yüzde 46,6'

Betimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Duman, şirketinin CHP'deki genel başkanlık yarışına ilişkin yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Betimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Duman, Halk TV'deki "Sansürsüz" programında şirketin CHP'deki genel başkanlık yarışına ilişkin anketini paylaştı. 

Kısa Dalga'da yer alan habere göre, 26 ilde 1500 kişinin katılımıyla yapılan anketin sonuçlarını paylaşan Duman, şöyle konuştu:

"Soru yönelttiğimiz kişilere ilk sorumuz: 'Özgür Özel’in adaylık kararı hakkında ne düşünüyorsunuz?' Burada yüzde 33 gibi bir oranla olumlu bakıldığı sonucunu aldık. Yüzde 44 oranında kişi de bu adaylık kararının yanlış olduğunu söyledi. Yüzde 12.1 oranında kişi ise 'Adaylık kararını destekliyorum ancak zamanlama olarak yanlış' diye yanıt verdi."

'İYİ PARTİ SEÇMENİNİN YÜZDE 57'Sİ ÖZEL'İN ADAYLIĞINI DESTEKLİYOR'

CHP dışındaki partilerin seçmenleri arasındaki destek oranlarına ilişkin konuşan Duman, "Burada ifade edilmesi gereken en önemli şeyler biri Millet İttifakı seçmenlerinin İYİ Parti’yi destekleyen kesimin yüzde 57’i Özgür Özel’in bu kararının doğru olduğunu söyledi. Yeşil Sol Parti tarafında ise seçmenin yüzde 46.3 Özgür Özel’in adaylığını destekliyor. AK Parti tarafından yüzde 14.4, MHP seçmeninden yüzde 16.2’si Özel’in adaylığını destekliyor" dedi.

'CHP SEÇMENİNDE DESTEK YÜZDE 46,6'

CHP seçmeninin partideki genel başkanlık yarışına ilişkin fikirlerine de değinen Duman, "CHP içinde ise bir kırılma var. Yüzde 46.6’sı adaylığını Özgür Özel’in adaylığını doğru bulurken, yüzde 21.4’ü adaylık kararı doğru ama zamanlaması yanlış diyor. Yüzde 26’lık kısım ise kararı yanlış bulduğunu ifade ediyor" ifadelerini kullandı. 

'YÜZDE 49.3 KILIÇDAROĞLU KAZANIR DİYOR'

Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkan seçilmesi beklentisinin en yaygın olduğunu belirten Duman, "Genel seçmeni de baz alırsak 49.3’ü Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığı kazanacağını düşünüyor. Yüzde 38.2’si ise Özgür Özel’in kazanacağını düşünüyor. Cevap vermeyen yüzde 12 oranında bir kısımda var" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)