'Okuldayız Üsküdar' Sempozyumu’nun konuğu Prof. Dr. Bruce Perry

'Okuldayız Üsküdar' Sempozyumu 15-16-17 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Sempozyumun konuşmacıları arasında Prof. Dr. Bruce Perry ve oyuncu-yazar Ercan Kesal da yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

Elif Şahin Hamidi

DUVAR - Maltepe Üniversitesi Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOYAÇ) öncülüğünde, Üsküdar Kaymakamlığı ve Üsküdar Romanları Platformu işbirliğiyle “Okuldayız Üsküdar” isimli bir proje gerçekleştiriliyor. Proje deneyimlerini, proje okulunun idareci ve öğretmenleriyle birlikte tüm ilgililerle paylaşmak üzere, 15-16-17 Haziran 2021 tarihlerinde, çevrimiçi bir sempozyum gerçekleştirilecek.

SOYAÇ tarafından düzenlenen “Okuldayız Üsküdar”/Travma Bilgisine Dayalı Okul Temelli Toplum Çalışmaları: SOYAÇ Modeli başlıklı sempozyumun davetli konuşmacısı, “Köpek Gibi Büyütülmüş Çocuk” ve “Sevmek İçin Doğarız” kitaplarının yazarı, Çocuk Travma Akademisi'nin kurucusu, “nöro dizilim” adını verdiği yaklaşımı geliştirerek çocukluk çağı travmaları alanındaki çalışmalara yön veren çocuk psikiyatristi Prof. Dr. Bruce Perry. Perry, 15 Haziran’da “Travmanın Çocuklara Etkisi: Eğitim İçin Öneriler” başlıklı bir konuşma yapacak. Üç gün sürecek olan sempozyum, 17 Haziran’da oyuncu-yazar Ercan Kesal’ın “Çocuklara Kıymayın Efendiler” başlıklı konuşması ile sona erecek.

Maltepe Üniversitesi YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacak sempozyuma katılım ücretsiz. Prof. Dr. Bruce Perry’nin konuşması eşzamanlı olarak Türkçeye çevrilecek ve Türkçe çevirisi Maltepe Üniversitesi SOYAÇ YouTube kanalından takip edilebilecek. 

Sempozyum programı için: https://maltepe.edu.tr/Content/Media/CkEditor/31052021091828755-Sempozyum%20Program%C4%B1.docx.pdf