Okan Buruk: İlk yarıda boks ringlerinde olacak şekilde yumruk vardı

0-0 biten derbinin ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Djiku-Icardi pozisyonuna tepki gösterdi: İlk yarı çok net bir penaltı vardı. Boks ringlerinde olacak şekilde yumruk atıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'in 18. haftasında, yılın son derbisinde Fenerbahçe, evinde ağırladığı Galatasaray'le 0-0 berabere kaldı. 

Bol faullü, az pozisyonlu maçın ardından Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada "İlk yarı çok net bir penaltı pozisyonu demeyeceğim, penaltı vardı." dedi. 

Buruk'un açıklamaları özetle şöyle:

İKİ TAKIM DA KİMSEYİ MUTLU EDEMEDİ: Kazanmak için geldik. Kazanacak bir oyunu daha çok ortaya koyduk. İki takım da bu maçın sonunda oyun olarak kimseyi mutlu edemedi. Az pozisyonla geçti. Rakibimiz çok bekledi. İlk yarıda top hep bizdeydi. Maçın ilk yarısında 1 şut şansı verdik, maçın genelinde isabetli şut şansı vermedik. Biz skor üretmeye çalışan bir takımız. 90 dakika skora yönelik değişiklikler yaptık. Tehlikeler yarattık ama yeterli miydi, değildi. Bu derbiden daha çok pozisyon, insanları doyuracak bir oyun beklenebilirdi. 0-0 bitti. Çok mutlu olmasak da derbi zordur. Daha çok bizim hakim olduğumuz bir oyundu.

YUMRUK ATILDI: İlk yarı çok net bir penaltı pozisyonu demeyeceğim, penaltı vardı. Yumruk vardı. Boks ringlerinde olacak şekilde yumruk atıldı. Bunu biz uzak bir açıdan gördük aslında. Bu penaltıyı vermemek. VAR hakemine de TFF gerekli şeyi yapacaktır. Bunu görememek, verememek üzücü. Hakeme bağlamak istemiyorum. Biz de full yeterli bir oyun ortaya koymadık. İlk yarı net penaltı var. Sacha Boey'in kartında da rakibin darbesi var. Yumruk sallayan oyuncu aynı kartı görüyor. Komik bunlar.

YAYINCI KURULUŞA ELEŞTİRİ: Burada sizi de eleştireceğim. Çünkü siz de futbol eleştiriyorsunuz. Ben de sizin kamera açlarınızı eleştireceğim. Bu görüntüyü net olarak çekememek, aslında dünyanın seyrettiği bir derbi diyoruz… Burada kamera sayısı azdı. Saha içerisindeki pozisyon kameraya çekememek de bence sizin de düşüneceğiniz bir şey. Global bir şirket ve burada önemli yetkilileri var; ama sizin de kurum olarak düşüneceğiniz önemli bir şey. Sizi kurum olarak eleştireceğim. İnsanlar belki net olarak pozisyonu göremedi. Yani bu kadar önemli maçta bu kadar kameranın olduğu maçta bunu göstermemek… Belki 1-2 gün sonra veya akşam çıkacak bu pozisyon net olarak. VAR hakemi konusunda da federasyon gerekli konuyu yapacaktır. Bunu görememek, bunu verememek bu anlamda üzücü.

Dediğim gibi çok doyuramadık insanları futbola. Teknik adam olarak özür diliyorum. Burada kazanmak çok önemliydi. İki takım da kaybetmemenin değerli olduğunu düşündü.

ÇOK SAÇMA: Bu program çok saçma. Üst üste iki derbi maç çok saçma. Ligin en çok yıpranan iki takımının dinleneceği yerde, 29 Aralık'ta bir daha maç oynayacak. Çok saçma. İki takım da kabul edip gidip orada oynayacağız. Beklenti nasıl olur, havası nasıl olur, bilmiyorum. Kupayı kazanmak için elimizden geleni yapacağız. En iyi şekilde hazırlanacağız. (SPOR SERVİSİ)