‘Odtufans’ sitesini açan öğrencilere soruşturma

ODTÜ yönetimi, 'Odtufans' sitesini açan öğrencilere disiplin soruşturması başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yönetimi, OnlyFans benzeri bir site olan 'Odtufans' sitesi açan iki öğrenci hakkında soruşturma başlattı. 

Öğrencilere disiplin soruşturması açıldığını açıklayan yönetim, "ODTÜ’nün saygın ve başarılı konumunu destekleyecek şekilde davranmak tüm ODTÜ’lüler ve ODTÜ dostları için temel bir vazifedir. Bu bağlamda, üniversitemizin adını ve kimliğini yansıtan unsurları kullanarak ODTÜ imajına zarar veren söz konusu internet sitesi ile ilgili kişiler için disiplin süreçlerinin, idari ve hukuki işlemlerin zaman kaybedilmeden başlatıldığını ve konunun yakından takip edildiğini kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU?

ODTÜ’de bazı öğrenciler, çıplak fotoğraflarının yer aldığı ‘odtufans’ isimli OnlyFans benzeri bir site kurmuş, ‘kadın bedeninin politikleştirilmesine dikkat çekmeyi’ amaçladıklarını belirtmişti. Sitenin sosyal medyada gündem olmasının ardından siteyi durduran öğrenciler bir açıklama da paylaştı.

Sitedeki açıklamanın bir bölümünde, "Bizler İİBF öğrencileri olarak, doğabilecek maddi ve manevî zararları göze alarak toplumsal sorunlara bireysel katkıda bulunmak istedik. Politik meselelere pankart gibi araçlarla dikkat çekilen ODTÜ mezuniyet töreninde bizler de ODTÜ öğrencisi olarak ifade özgürlüğü kapsamında çeşitli yaratıcı araçlarla toplumsal kadın sorununa dikkat çektik. Hiçbir kişi, mensup ve kuruma zarar verme gayemiz yoktur. Sitenin protesto amacına hizmet etmesi sebebiyle bu açıklamadan sonra devam etme amacı gütmüyoruz, dolayısıyla siteyi ilerleyen süreçte silme kararı aldık" ifadeleri kullanıldı.

'OnlyFans', belli bir ücret karşılığında abonelerine fotoğraf ve video içerikleri sunarak çoğunluğu kadınlardan oluşan içerik sağlayıcılarına para kazandıran bir platform. (HABER MERKEZİ)