Odabaşı'ndan scooter şirketlerine çağrı: Kronikleşmiş soruna çözüm bulalım

Kaldırımları işgal eden scooter'ları kaldıran Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, şirketlere çağrıda bulunarak şirket temsilcilerini 'soruna çözüm bulmak amacıyla' belediyeye davet etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kadıköy Belediyesi ilçedeki kaldırımları işgal eden scooterları salı günü kaldırmaya başladı. Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, "Sooterlarla ulaşım ihtiyacını gideren vatandaşlarımızla, gençlerimizle herhangi bir sorunumuz yok. Ama bu firmaların artık kendilerine bir düzen vermesi gerekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu park alanları var. Bu park alanlarını işaretleyerek oraya park ettirebilirler. Gelişigüzel park ettiremezler. Kaldırımlardan her şeyi kaldırarak Kadıköy'ün yayaların rahat ulaşabildiği bir kent haline getirmeye kararlıyız" dedi.

Scooter’ların toplanmasının ardından çalışmalarının oldukça ses getirdiğini ve kamuoyu desteğini görmekten mutlu olduklarını belirten Odabaşı, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla scooter firmalarına açık çağrıda bulundu.

Oadabaşı, "kronikleşmiş bu sorunu konuşmak ve çözüm bulmak için" firma yetkililerini 23 Ocak Pazartesi günü saat 10.00'da Kadıköy Belediyesi'ne davet etti. 

Odabaşı çağrısında şu sözlere yer verdi:

"İlçemizde yaşanan skuter problemi ile ilgili çalışmamız oldukça ses getirdi. Kamuoyu desteğini yanımızda görmekten mutluyuz. Teşekkür ederiz. Belediyemizin yapıcı olma politikası gereği olarak muhatap firmaların görüşme taleplerine de kayıtsız kalmayacağız. Bu sebeple; kronikleşmiş bu soruna çözüm bulmak amacıyla bahse konu skuter şirket temsilcilerini 23 Ocak Pazartesi günü saat 10.00’da Kadıköy Belediye Başkanlığı’na davet ediyorum. Sürecin tüm taraflar için şeffaf olması ve tartışmalara yol açılmaması amacıyla bire bir görüşmeyi kabul etmeyeceğimizi, sorunun çözümü için şirket ve sorumlu kamu yöneticileriyle toplu görüşme yapacağımızı da kamuoyunun bilgisine sunarım." (HABER MERKEZİ)