NYT, sokağa çıkma yasağından muaf tutulan turistlerle konuştu: 'İstanbul'a özel erişimimiz var'

New York Times gazetesi, hafta sonu Türkiye'de uygulanan sokağa çıkma yasağından muaf tutulan turistlerle konuştu. İstanbul'u ziyaret eden 32 yaşındaki İngiliz müzisyen Erin Lochart, "Dünyanın en güzel ve büyüleyici şehirlerinden birine özel erişimimiz var" derken, 36 yaşındaki Bagrta Kalachinov ise 'antikoru olduğu için kendini güvende hissettiğini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - New York Times (NYT) gazetesi, Türkiye'de korona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağına tabi tutulmayan turistlerle konuştu. "İstanbul kapanıyor ama turist değilseniz" başlıklı haberde, "Sakinler evde kalmaya mecbur bırakılsa bile yabancı turistler sokaklarda dolaşmakta özgür" ifadeleri kullanıldı.

NYT'nin haberinde, 6 Kasım Pazar günü uygulanan sokağa çıkma yasağı sırasında İstanbul'u gezen turistlerin ifadelerine yer verildi. Topkapı ve Dolmabahçe gibi çoğu müzenin turistler için açık tutulduğu ve Sultanahmet'te yer alan bazı restoranların kapalı alanda yemek yemek isteyen ziyaretçiler için kapılarını açtığı belirtildi. Hafta sonu İstanbul'u en çok Rusya ve Ortadoğu'dan gelen turistlerin ziyaret ettiği, Avrupa ve ABD'den de ziyaretçilerin bulunduğu kaydedildi.

'EN GÜZEL ŞEHİRLERDEN BİRİNE ÖZEL ERİŞİMİMİZ VAR'

“Bu günlerde seyahat ettiğiniz için neredeyse cezalandırılmanız bekleniyor" diyen 32 yaşındaki İngiliz müzisyen Erin Lochart, "Ancak burada, dünyanın en güzel ve büyüleyici şehirlerinden birine özel erişimimiz var" ifadelerini kullandı. Lochart, karantinaya girmek zorunda kalmadan ziyaret edebilecekleri için doğrudan uçuşların olduğu İstanbul'a gelmeyi tercih ettiğini aktardı.

'KENDİNİZİ VIP GİBİ HİSSEDİYORSUNUZ'

48 yaşındaki Fransız finans analisti Marc Heroux ise "Kendinizi VIP gibi hissediyorsunuz" dedi ve şöyle devam etti: "Şehrin size kalması kesinlikle eşsiz bir deneyim. Tüm sergileri kalabalık olmadan görmek harika. VIP gibi hissediyorsunuz ve çok güvenli hissettiriyor."

'ANTİKORUM OLDUĞU İÇİN GÜVENDE HİSSEDİYORUM'

Moskova'dan gelen 36 yaşındaki Bagrta Kalachinov, 'antikoru olduğu için kendini güvende hissettiğini' söyledi. Kalachinov, Türkiye'de Rusya'ya kıyasla daha fazla insanın maske kullandığını dile getirdi.

Önümüzdeki yılın mayıs ayına kadar acil durum şartlarının devam etmesi planlanan İspanya'dan gelen 53 yaşındaki Ana Nicolas ise, şöyle konuştu: "Hayat, bir yıl daha evde kalmak için çok kısa. Çok uzun bir süre kafese kilitlenmiş hayvanlar gibi hissettik ve kaçıp farklı kültüre sahip bir yeri görmek istedik." (DIŞ HABERLER)