Numan Kurtulmuş: Maalesef adına muhalefet dahi diyemeyeceğimiz bir güruh var

AK Partili Numan Kurtulmuş “Yapılan işlerin hiçbirinden memnun olmayan ve olumsuz algılarla güzellikleri örtmeye, karartmaya kalkışan maalesef adına muhalefet dahi diyemeyeceğimiz bir güruh var” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, partisinin Batman Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşma yaptı.

Batman'da yürütülen projeleri takip edeceğini, AK Parti'nin kentte yapılması için söz verdiği ve yapmadığı hiçbir şeyin bulunmadığını söyleyen Kurtulmuş, “Hangi kardeşimize mikrofonu versem, sabaha kadar yapılanları anlatacak bilgisi ve birikimi var. Ama üzüldüğüm şu, Türkiye'de maalesef ne yaparsanız hemen olumsuzluk oluşturmaya çalıştılar” ifadelerini kullandı.

'MUHALEFET OLABİLİRSİNİZ AMA TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI DEĞİL MİSİNİZ?'

“Yapılan işlerin hiçbirisinden memnun olmayan ve hep birtakım olumsuz algılarla güzellikleri örtmeye, karartmaya kalkışan maalesef adına muhalefet dahi diyemeyeceğimiz bir güruh var” diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“Çanakkale Köprüsü yapılıyor. Avrupa'dan insanlar Çanakkale Köprüsü'nden geçmek için 2 gündür izin alıyor, köprüden geçiyor. Dünyanın her yerinden Çanakkale Köprüsü ile ilgili övgüler geliyor. Hem sembolik değeri hem mühendislik harikası olması dolayısıyla herkes fevkalade güzel övgüler söylüyor, hakkı teslim ediyorlar. Bir gün sevinin. Muhalefet olabilirsiniz ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil misiniz? Bir gün de yapılan bir işe, 'Ne güzel, Türkiye'de güzel şeyler oluyor' diye sevinin. Hemen köprünün açılışı biter bitmez, sosyal medyayı da kullanarak olumsuz bir algıyla o güzelliğin üstünü ötmeye çalışıyorlar. Kendileri bilir. Millet yapılan hizmetleri görüyor. İnşallah bu hizmetlerin kıymetini bildiğini 2023'te ve 2024'te Allah'ın izniyle gösterecek.”

'HERKES MEMLEKETİN HER KÖYÜNDE SİYASİ FAALİYET YAPABİLİYOR'

Siyasi faaliyetlerin iktidarları döneminde daha rahat yapılabilir hale geldiğini savunan Kurtulmuş, “Batman'da en büyük hizmetlerden biri terörün sonlandırılmasıdır. Batman'da, Diyarbakır'da, Muş'ta, Van'da, birçok ilimizde gece hava karardığında güvenlik kuvvetleri, 'Aman buradan oraya gitmeyin' diyordu. Herkes Allah'ın izniyle bu memleketin her köyünde, mezrasında rahatlıkla siyasi faaliyet yapabiliyor mu? Yapabiliyor. Kimsenin ne düşündüğüne, nasıl yaşadığına ne şekilde konuştuğuna kimse karışmıyor” diye konuştu.

AK Parti'nin “sadece bir siyasi parti olmadığını aynı zamanda bir dava hareketi olduğunu” söyleyen Kurtulmuş, “Mesela 2007'de partinin kapatma davası gündeme geldiğinde bir yargıç kapatılsın dese bugün AK Parti olmayacaktı. AK Parti bugün olmasaydı biz davamızdan vaz mı geçmiş olacaktık? Asla, hayır. Bir dava hareketi olanlar ancak güçlü bir şekilde yoluna devam edebilirler. Davamızın biri, yeniden güçlü, büyük Türkiye” ifadelerini kullandı.

'ANA DİLİNİZİ KONUŞUYORSUNUZ DİYE SİZE KARIŞAN BİR TEK ALLAH'IN KULU VAR MI?'

“Ayrımcılıktan söz edebilir miyiz?” diye soran Numan Kurtulmuş, “Ana dilinizi konuşuyorsunuz diye size karışan bir tek Allah'ın kulu var mı? Hayır. Herkes şarkılarını, türkülerini Kürtçe de Arapça da söylüyor. Batman'daki okullarda Kürtçe seçmeli ders olarak okutuluyor mu okutuluyor. Türkiye'nin bazı üniversitelerinde Kürt dili ve kültürü ile ilgili araştırma merkezleri var mı, var. Çünkü biz insanların dilinin, anadilinin doğuştan gelen bir hak olduğunu, anadilin ana sütü kadar helal olduğuna inanan bir siyasi hareketiz” dedi. (HABER MERKEZİ)