Numan Kurtulmuş: Eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı

AK Partili Kurtulmuş, Altılı Masa'nın anayasa değişikliği önerisini eleştirdi: Eski Türkiye'nin alışkanlıklarını yeniden diriltmek için bir anayasa teklifiyle milletin karşısına çıkıyorlar...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, partisinin Ankara Altındağ İlçe Başkanlığı Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. 

Konuşmasında AK Parti hükümetlerinin Türkiye'de proje üretmeden önce zihniyet devrimi yaptığını söyleyen Kurtulmuş, ülkenin "Türkiye Yüzyılı vizyonuyla bir kademe yukarı çıkacağını, dünyada sözü dinlenen bir Türkiye'nin gerçekleşeceğini" vurguladı.

AK Parti'nin oylarının yaz aylarından bu yana arttığını, muhalefetin ise belirsizliklerle mücadele ettiğini belirten Numan Kurtulmuş, Altılı Masa'nın anayasa değişikliği önerisini de eleştirdi: "Kimi aday çıkarırlar, bizi ilgilendirmez. Bir tane mi, iki tane mi, üç tane mi çıkarırlar, o da bizi ilgilendirmez. Ancak biz karşımızda rakiplerimizin ortak bir fikirle hareket etmesini isteriz. Hep şunu söyledik, mesele aday bulamamak değil ortak bir fikir etrafında toplanamamalarıdır. 

'BUNA YARI BAŞKANLIK DERLER' 

Aylardır güçlendirilmiş parlamenter sistem demiyor musunuz? Parlamenter sistem ile başkanlık sistemini ayırt eden temel özelliklerin başında gelen, başkanın halkoyuyla seçilmesidir. Yaptığınız yeni anayasa çalışmasında cumhurbaşkanının halkoyuyla seçileceğini söylüyorsunuz. İyi de bu getirdiğiniz sisteme, parlamenter sistem değil en iyimser ihtimalle yarı başkanlık sistemi derler. Sonra baktığınız zaman eski Türkiye'ye ait ne varsa yani milletin referandumla değiştirip güçlü bir Türkiye istikametinde ortaya koyduğu yönetim sistemiyle ilgili ne varsa bunların hepsini geri getiriyorlar."

'BAŞÖRTÜSÜNÜ YAZSAYDINIZ YA'

"Hak ve özgürlükler diye bahsediyorlar ama hak ve özgürlükleri nasıl genişleteceklerine dair hiçbir şey söyleyemiyorlar" diyen Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti: "Yasa teklifiyle yapmayı düşünüyordunuz ya şu başörtüsü yasağını kaldıracak, başı örtülü kardeşlerimizin okuma, kendilerinin devlet memuru olarak bulunması, özel sektörde çalışmasıyla ilgili alanlardaki olabilecek kısıtlamaları da ortadan kaldıracak hak ve özgürlükler maddesi de yazsaydınız ya. Bunların hiçbirisine dokunmadan sadece yapılan yeniliklerin hepsini geri götürerek eski Türkiye'nin alışkanlıklarını yeniden diriltmek, vesayet odaklarının iştahını kabartan bazı dengesizlikleri yeniden oluşturmak için bir anayasa teklifiyle milletin karşısına çıkıyorlar. Türkçede çok güzel bir söz var, eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı. Bu millet, anayasa değişikliğini yapmıştır ve Türkiye'de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmiştir." (HABER MERKEZİ)