Nüfusun yüzde 41'ini aşılayan İsrail'de restoranlar martta açılıyor

Covid-19'a karşı aşı yapma hızıyla dikkat çeken İsrail'de, restoran ve kafelerin en erken 9 Mart'ta açılacağı açıklandı. İsrail'in ulusal pandemi koordinatörü Nachman Ash, yeni bir dalgadan kaçınmak istediklerini söyledi.

İsrail'de bir yandan da, Benyamin Netanyahu hükümetinin salgın protestosu protesto ediliyor.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nüfusunun yüzde 41'inden fazlasına en az bir doz Pfizer aşısı yapmış olan ve üçüncü karantinadan aşamalı olarak çıkmaya başlayan İsrail'de, restoranların en erken 9 Mart'ta açılacağı açıklandı. İsrail'in ulusal pandemi koordinatörü Nachman Ash, yeni bir dalgadan kaçınmak için 'aşamalı ve dikkatli' bir açılma planladıklarını söyledi.

İsrail'de üçüncü karantinanın önümüzdeki günlerde aşamalı olarak hafifletilmesi planlanıyor. Buna göre, iki doz aşı yaptırmış olanlar veya Covid-19 geçirip antikor seviyesi hâlâ yüksek olanlar için oteller ve spor salonları 23 Şubat'tan itibaren açılacak. Ash, restoranların ve kafelerin ise bundan iki hafta sonra açılacağını söyledi.

Ynet TV'ye konuşan Ash, "Bu, 9 Mart civarında gerçekleşecek. Yeni bir dalganın patlak vermemesi ve bir diğer karantinanın yaşanmaması için aşamalı, dikkatli bir şekilde açılmak istiyoruz" dedi. 

İsrail'in 9 milyonluk nüfusunun yüzde 41'inden fazlası en az bir doz Pfizer aşısı yaptırmış durumda. Bu ay içinde, halkın en az yüzde 30'unun iki doz aşı yaptırmış olması planlanıyor; bu oran, ilk tedbirleri kaldırmanın sınır noktası olarak görülüyor. Aşılama kampanyasını 23 Mart'taki seçimlerde beşinci kez seçilmek için yürüttüğü kampanyanın mihenk taşı haline getiren Başbakan Benyamin Netanyahu, nüfusun en az yüzde 50'sini aşılamayı vaat ediyor.

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'ya ise şu ana dek sadece 5 bin kişiye yetecek şekilde 10 bin doz Rus yapımı Sputnik V aşısı gönderildi. (DIŞ HABERLER)