NOTFEST Bozcaada Tiyatro Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor

NOTFEST Bozcaada Tiyatro Festivali, 27-29 Ağustos'ta izleyicilerle buluşacak. Festivalde oyunlardan atölyelere, etkinliklerden konserlere birçok etkinlik yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NOTFEST Bozcaada Tiyatro Festivali, 27-29 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Festival kapsamında tiyatronun usta isimlerinden yeni keşiflere birçok sanatçı Bozcaada’da izleyicilerle buluşacak.

Festivalin açılış oyununda, Kel Hasan Efendi’nin kavuğunu oyuncu Rasim Öztekin’den devralan Şevket Çoruh’un da oyuncusu olduğu “Bir Baba Hamlet” izleyici karşısına çıkacak. 11 karakteri tek başına canlandıran Merve Engin, ‘’Kıyıya Oturmanın Böylesi’’ oyunu ile sahnede izleyicilerle buluşurken, Nezaket Erden de, Latife Tekin’in ‘Sevgili Arsız Ölüm’ kitabından uyarlanan “Sevgili Arsız Ölüm-Dirmit” oyunuyla festivalin ikinci günü sahnede olacak.

Berkay Ateş’e 25. Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’nü kazandıran, Serkan Salihoğlu’nun yönettiği “Hakikat, Elbet Bir Gün” oyunu ise festivalin son günü izleyicilerle buluşacak. 

DENEYİM VE ATMOSFER ODAKLI PERFORMANSLAR

Üç güne yayılan festivalde tiyatro, atölye, söyleşi ve konser programının yanı sıra deneyim ve atmosfer odaklı pek çok performans da yer alacak. Bülent Develi ile ‘Pantomim’, Emrah Eren ile ‘Reji’ ve Ulrich Meyer ile Chekhov Atölyesi katılımcılarıyla buluşacak.

GÜN BATIMINDA TİYATRO

NOTFEST Bozcaada Tiyatro Festivali, ilk yılında ücretsiz gerçekleştirilecek etkinlikleri ile de izleyicilerle buluşacak. Festivalin ücretsiz etkinliklerinden olan “Gün batımında Tiyatro” ile Polente Feneri’nde gerçekleşecek ücretsiz performanslar izleyici karşısına çıkacak.

NOTFEST Bozcaada ekibi, konservatuvara hazırlanan öğrencilere eğitim desteği ve konservatuvar okuyan öğrencilere de oyun bileti desteği olarak ayrılacak destek biletlerini de satışa çıkardı. Festivale katılan veya katılamayan her izleyicinin katkıda bulunabileceği destek biletlerinden toplanan gelir sahiplerine ulaştırılacak.

Bozcaada Kalesi’nde sergilenecek oyunlardan atölyelere, ücretsiz etkinliklerin detaylarından festival alanında yapılacak konserlere kadar tüm festival programı yakında açıklanacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)