Norveç'te toprak kayması: 10 yaralı, 21 kayıp

Norveç'in güneyindeki Gjerdrum beldesinde toprak kayması sonucu biri ağır en az 10 kişi yaralandı. 12'den fazla binanın yıkıldığı alanda 21 kişi kayıp.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Norveç'in güneyinde gerçekleşen ve 12'den fazla binanın yıkılmasına yol açan toprak kaymasında biri ağır olmak üzere 10 kişi yaralandı. 21 kişiden hâlâ haber alınamıyor.

Toprak kayması, başkent Oslo'nun yaklaşık 30 kilometre kuzeyinde yer alan ve Gjerdrum belediyesine bağlı bir yerleşim bölgesini vurdu. Kurtarma helikopterinden çekilen fotoğraflarda, içi harap olmuş binalarla dolu büyük bir çukur görülüyor. Diğer binalar çukurun kenarında asılı kalmış duruyor.

Reuters'ın aktardığı polis açıklamasına göre şimdiye kadar yaklaşık 700 kişi bölgeden tahliye edildi. Emniyet yetkilileri, kayıp kişilerin toprak kaymasının gerçekleştiği bölgenin en iç kısmındaki evlerde yaşadığını ancak evlerinde sıkışıp sıkışmadıkları, kaçmayı başarıp başaramadıkları ya da bu sırada evde olup olmadıklarının henüz belli olmadığını söyledi.

Norveç Başbakanı Erna Solberg TV2'ye yaptığı açıklamada, "Barış ve huzurun olduğu bir yeni yıla giriyor olmalıydık hatta belki en çok endişe ettiğimiz şey toprak kaymasında kaybolan kişiler değil COVID-19 olmalıydı" dedi. (DIŞ HABERLER)