Niinistö: Mutabakat belgesinde YPG'yi görmeye pek hevesli değildik

Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, Türkiye'yle varılan mutabakatla ilgili "Belgede YPG gibi örgütleri görmeye pek hevesli değildik, terör örgütü muamelesi görmüyorlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Türkiye'yle varılan mutabakatta Suriye'nin kuzeyindeki Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile ilgili ifadelerin yer almasına "Finlandiya'nın bölgeye insani yardımlarını sürdürebilmesi" gerekçesi gösterdi.

Finlandiya gazetesi Helsingin Sanomat'ın haberine göre, Niinistö konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Belgede YPG gibi örgütleri görmeye pek hevesli değildik çünkü diğer NATO ülkelerinin onları nasıl gördüğü ile Türkiye'nin onları nasıl gördüğü arasında büyük bir fark var. Türkiye onlara terörist diyor” dedi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı, “Belgede bunlardan bahsetmek Türkiye'nin ana hedeflerinden biriydi ve sonunda kabul edebildik çünkü bu konuda hiçbir şey değişmedi. Belgede terör örgütü muamelesi görmüyorlar ve Türkiye'nin istediği gibi adlandırılmıyorlar" diye konuştu.

Öte yandan, NATO'nun Finlandiya'ya katılım daveti sonrası Twitter hesabından açıklama yapan Niinistö, "Ortak değerlerimizi sağlam bir şekilde savunmak için Avrupa-Atlantik bölgesinin ötesinde ortaklara ihtiyacımız var. Birlikte daha güçlüyüz" mesajı verdi. (DIŞ HABERLER)

 

 

Etiketler niinistö finlandiya