New York metrosu saldırganını ihbar edenler ödül verilmediği için şikayetçi

New York metrosunda 23 kişinin yaralandığı saldırıyı düzenleyen saldırganın yakalanması için ihbarda bulunanların vaat edilen ödülün verilmemesi nedeniyle tepkili olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de New York metrosunda 23 kişinin yaralandığı saldırıyı düzenleyen Frank Robert James yakalanırken, nasıl yakalandığı merak konusu oldu. Birkaç kişi yakalanma anında James’i gördüklerini söyleyip yaşananları anlattı.

'İNSANLAR DELİ OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYOR'

Onlardan birisi, James’i ihbar ettiğini söyleyip New York’ta ve sosyal medyada ünlenen Zach Tannan. Güvenlik kamerası teknisyeni Tahhan, Manhattan'da bir dükkanda ekipman güncellemek için çalışırken güvenlik kameralarından saldırganı gördü. Gazetecilere konuşan Tahhan şunları söyledi:

“Aman Tanrım, bu adam, onu almalıyız diye düşündüm. Sokakta yürüyordu, polis arabasını gördüm, ‘o, bu adam!' dedim.” Tahhan zanlıyı takip ederek sokağa çıktığını ve etrafındakileri mesafeyi korumaları konusunda uyardığını söyledi. "İnsanlar deli olduğumu düşünüyor, sanki uyuşturucu kullanıyormuşum gibi. Ama kullanmıyorum, oruçluyum” dedi.

50 BİN DOLAR VERİLMEDİ

Tahhan ise saldırganın yakalanmasını sağlayana ödül olarak verilecek 50 bin doların verilmemesine de tepki gösterdi. Ancak, Tahhan gibi başkanları da polisi saldırganı yakalaması için aradığını söylüyor. 

'BEN DE İHBAR ETTİM'

Tahhan’ı tutan dükkanının müdürü Francisco Puebla da olayın içinde olduğunu söyledi. Puebla, "Sosyal medyada hep Tahhan konuşuluyor ama harekete geçen benim" dedi. Bunu yine de bir ekip çalışması olarak tasvir eden Puebla, saldırganı gördükten sonra, Tahhan da dahil olmak üzere iki kişiden "aynı adam olup olmadığını teyit etmelerini" istediğini söyledi. “Kabul ettiler, sonra birbirimize baktık ve 'polisi arayalım' dedik ama ‘sen ara' dediler. Yanlış kişinin başı belaya girer diye korktular” dedi. Puebla, en sonunda bir polis aracı görüp ona haber verdiğini aktardı

Bir başkası, ressam ve galeri sahibi Lee Vasu, saldırgan James'i ailesiyle bölgede yürürken tanıdığını söyledi. Vasu, "Karıma, 'Metro tetikçisi hemen arkamızda. Hızlı git. Tartışmaya zaman yok. Git'' dedi. Güvende olduklarından emin olduktan sonra, James'e doğru koştu ve bir polis memuruna haber verdi, ancak o sırada başkaları da onu fark etmişti.

SALDIRGAN KENDİSİNİ ELE VERMİŞ

Ancak emniyet yetkilileri, şüphelinin kendisini gelip almaları için polisi aradığını açıkladı. James’in polisi arayıp arandığını bildiğini ve onu Manhattan'ın East Village semtindeki bir McDonald's'ta bulabileceğini söylediler. (DIŞ HABERLER)