New York metrosu saldırganının kimliği açıklandı: İhbar edenlere 50 bin dolar ödül verilecek

Frank R James isimli erkeğin en az 20 kişinin yaralandığı saldırıyla bağlantılı olduğu şüphesiyle arandığı, James'i ihbar edenlere 50 bin dolar para ödülü verileceği aktarıldı.

Frank R James
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de New York polisi, 62 yaşındaki Frank R James'in dün metro istasyonunda düzenlenen saldırıyla bağlantılı olduğu şüphesiyle arandığını açıkladı. Polis ayrıca James'i ihbar edenlere 50 bin dolar para ödülü verileceğini duyurdu. Salı günü yerel saatle 08:30'da silahlı bir erkek 36'ncı Cadde'deki istasyonda önce iki sis bombası patlatmış sonra da çevreye ateş açmıştı. New York Valisi Kathy Hochul, eyaletin tüm kaynaklarının 'suçla mücadele etmek için ayrıldığını' söyledi.

Saldırıda 20'den fazla kişi yaralandı. Polis, 10 kişinin doğrudan açılan ateş sonucu vurulduğunu, 5 kişinin durumunun stabil olduğunu aktardı. Panik halinde istasyondan kaçarken ya da gaz zehirlenmesi sonucu yaralananların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.  Polis saldırı sonrası istasyonda yaptığı aramada tabanca ve balta buldu.

BEYAZ SARAY: POLİSLE TEMAS HALİNDEYİZ

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı Joe Biden'ın saldırıyla ilgili olarak bilgilendirildiğini söyledi. Psaki, New York Belediye Başkanı Eric Adams ve New York polisiyle temas halinde olduklarını belirtti. 

33 EL ATEŞ EDİLDİ

Saldırının bir 'terör eylemi' olarak soruşturulmadığını söyleyen New York Emniyet Müdürü Keechant Sewell, saldırganı 'turuncu bir yelek, gri bir sweatshirt, yeşil bir kask ve cerrahi maske takan iri yapılı bir erkek' olarak tanımladı. Sewell, saldırının tren vagonu istasyona girmek üzereyken başladığını aktardı. Saldırganın, 'Glock' marka yarı otomatik silah ile 33 el ateş ettiği belirtildi. (BBC Türkçe/DIŞ HABERLER)