Netanyahu: Gazze'de ikinci aşamadayız

İsrail'in "çok net hedefleri" olduğunu söyleyen Netanyahu, Gazze Şeridi'nde süren kara operasyonunun savaşın ikinci aşaması olduğunu dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, düzenlediği basın toplantısında dün gece yoğunlaşan hava saldırılarının ardından operasyonun ikinci aşamasının başladığını söyledi. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'nde süren kara operasyonunun savaşın ikinci aşaması olduğunu söyledi. Netanyahu, "Bu uzun ve zor bir savaş olacak. Kazanacağız" dedi.

Tel Aviv'de açıklama yapan Benyamin Netanyahu, Gazze'yi yöneten Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırıları sonrası başlayan çatışmaları, "İsrail'in ikinci kurtuluş savaşı" olarak nitelendirdi. Netanyahu, "Savaşacağız. Teslim olmayacağız. Geri çekilmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'HER YERDE KONUŞLANDILAR'

İsrail'in "çok net hedefleri" olduğunu belirten Netanyahu, İsrail Kara Kuvvetleri'nin, "Hamas'ı dağıtmak" ve rehineleri geri getirmek için Gazze'ye takviye birlik gönderdiğini açıkladı. Netanyahu, "İsrail'in askerleri ve komutanları halen Gazze Şeridi'nde. Her yerde konuşlanmış durumdalar" diye konuştu.

'SAVAŞ SUCU İŞLEMEKLE İTHAM ETMEYİN'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul'da düzenlediği "Büyük Filistin Mitingi"ndeki konuşmasında, "İsrail, seni savaş suçlusu olarak ilan ediyoruz" demişti. Netanyahu ise açıklamasında Erdoğan'a atıfta bulunmadan, "Bizi savaş suçları işlemekle itham etmeyin. Eğer askerlerimizi savaş suçları işlemekle itham edebileceğinizi sanıyorsanız, bu ikiyüzlülüktür. Biz dünyanın en ahlaklı ordusuyuz" ifadelerini kullandı.

Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği saldırılarda İsrail'de 1400 kişi hayatını kaybetmişti. Gazze'de ise Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında 7 bin 600'den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu. İsrail'in Gazze'de vurduğu yerler arasında cami, kilise ve hastane de bulunuyor. (DIŞ HABERLER)