İsrail ordusu: Şifa Hastanesi'ni hedef alma seçeneği halen masada

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin hedef alınmasına ilişkin soruya "Tüm seçenekler masada" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu, Filistin'in Gazze Şeridi'nde binlerce yaralı ve sivilin sığındığı Şifa Hastanesi'ni hedef alma seçeneğinin halen masada olduğunu açıkladı.

AA'nın haberine göre, basın toplantısı düzenleyen İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Şifa Hastanesi'nin hedef alınmasına ilişkin bir soruyu cevapladı.

Gazze'de binlerce yaralı ve sivilin sığındığı Şifa Hastanesi'nin hedef alınma ihtimaline ilişkin Hagari, "Bu savaşta tüm seçenekler masada. Yüzlerce Hamas militanı, 7 Ekim'deki saldırının ardından saklanmak için Şifa Hastanesi'ne kaçtı" dedi.

İsrail ordusu, dün binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi'ni "terör faaliyetlerinde" kullanıldığı iddiasıyla hedef göstermişti.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, hastanenin acil servis binasında basın toplantısı düzenleyerek, "İsrail'in tehdidi, yalnızca binlerce hasta ve yaralı için değil, gelecek günlerde işgalin hedefi olup getirilen her yaralı ve hasta için de idam cezası anlamına gelir" ifadelerini kullanmıştı.

İSRAİL İLETİŞİM BAKANI: ELON MUSK'IN GİRİŞİMİYLE MÜCADELE EDECEĞİZ

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Tesla ve SpaceX şirketlerinin sahibi Elon Musk'ın uluslararası yardım kuruluşlarına Gazze Şeridi'nde internet sağlama girişimine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Shlomo Karhi, Elon Musk'ın paylaşımını alıntılayarak, "İsrail her yolu kullanarak bununla mücadele edecektir. Hamas bunu terörist faaliyetleri için kullanacak. Bunda şüphe yok, biz bunu biliyoruz, Musk bunu biliyor" dedi.

Musk'ın İsrailli "kaçırılan bebekler, çocuklar ve yaşlıların salıverilmesi karşılığında" internet sağlama girişimini yapmış olabileceğini iddia eden Karhi, "Öyleyse, ofisim (uydu internet sistemi) Starlink ile tüm bağlantıları kesecek" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)