Gazze'deki hastane saldırısında can kaybı güncellendi: 471 kişi öldü

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı El-Ehli Baptist Hastanesi'ndeki saldırıda ölü sayısını 471 olarak güncelledi. İlk yapılan açıklamada ölü sayısının 500'ün üzerinde olduğu belirtilmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırısında ölenlerin sayısını 471 olarak güncelledi.

AA'nın aktardığına göre, Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İşgalci İsrail'in El-Ehli Baptist Hastanesinde gerçekleştirdiği en büyük ve en şiddetli katliamda 471 kişi şehit oldu" denildi. Açıklamada, hastane saldırısında 28'i ağır, 342 kişinin yaralandığını belirtildi.

'SAĞLIK SİSTEMİ İÇİN CİDDİ BİR TEHDİT'

Açıklamada, "Hastaneleri hedef alma aşamasına gelen, El-Ehli Baptist Hastanesinde katliam gerçekleştirmeye cüret eden İsrail, sağlık sistemi için ciddi bir tehdittir" denildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, saldırının ardından dün yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu 500 kişinin öldüğünü belirtmişti.

BM'DEN 'ACİL ATEŞKES' ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşarak, insanların çektiği korkunç acının azaltılması için 'Orta Doğu'da acil insani ateşkes' çağrısı yaptı. Pekin'e ziyarette bulunan Guterres, tüm bölgenin kaderi ve insanların hayatının tehlikede olduğu uyarısında bulundu. Genel Sekreter, "Orta Doğu'da insanların çektiği korkunç acının azaltılması için acil insani ateşkes çağrısında bulunuyorum" dedi.

WFP: SİVİLLER VE ONLARIN GÜVENDİĞİ HİZMETLER ASLA HEDEF OLMAMALI

BM Dünya Gıda Programı (WFP) İcra Direktörü Cindy McCain de X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, dün akşam Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlenen ve yüzlerce Filistinlinin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin değerlendirmede bulundu. McCain, "Siviller ve onların güvendiği hizmetler asla hedef olmamalıdır. Malzemelerin Gazze'ye ulaşması ve sivillerin hayat kurtaran yardımları güvenli şekilde alabilmesi için şimdi insani yardım erişimine ihtiyaç vardır" ifadelerini kullandı.

WFP, dün de Gazze'ye insani yardımların ulaştırılmasını sağlamak için sürekli erişim çağrısı yapmıştı. (DIŞ HABERLER)