İsrail, Gazze'deki 20 hastanenin boşaltılmasını istedi

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yer alan 20 hastaneyi boşaltılması için uyardığı açıklandı. İsrail devlet basınına göre, bu hastanelerin 6'sı boşaltıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazze'de 471 kişinin hayatını kaybettiği El-Ehli Baptist Hastanesi saldırısından günler sonra İsrail ordusunun, bombardıman ve abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yer alan 20 hastaneyi boşaltılması için uyardığı, bunlardan 6'sının boşaltıldığı bildirildi.

AA'nın İsrail devlet televizyonu KAN'dan aktardığına göre, İsrailli güvenlik kaynakları, İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki 20 hastaneyi boşaltılması için uyardığını, bunlardan 6’sının boşaltıldığını söyledi. Haberde, hastanelerden 4’ünün bu uyarıyı reddederek boşaltmama kararı aldığı, geri kalanların ise boşaltma aşamasında olduğu aktarıldı.

KUDÜS HASTANESİNE DE 'DERHAL BOŞALTIN' ÇAĞRISI YAPILMIŞTI

Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası kuruluşlar, İsrail'in iki haftadır uyguladığı bombardıman ve devam eden abluka nedeniyle Gazze Şeridi'nde yaşanan insani kriz korusunda uyarılarda bulunuyor. İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne 17 Ekim'de düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28'i ağır 342 kişi yaralanmıştı. İsrail ordusu, 20 Ekim Cuma günü de Gazze'nin güneyinde yer alan Kudüs Hastanesi'nin 'bombalamaya hazırlık olarak' derhal boşaltılmasını talep etmişti.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI 7 EKİM'DEN BU YANA DEVAM EDİYOR

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim Cumartesi sabahı İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 306'sı asker 1400 İsraillinin hayatını kaybettiği, 4 bin 834 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 1756'sı çocuk, 4 bin 385 kişinin yaşamını yitirdiğini, 13 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu. İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 84 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti. İsrail'in saldırılarında 16 gazeteci de yaşamını yitirmişti. (DIŞ HABERLER)