NBA'de draftlar bitti: İlk sırada Anthony Edwards seçildi

Minnesota Timberwolves bu yılki draftlarda sahip olduğu ilk sıra hakkını Georgialı Anthony Edwards'tan yana kullandı. İkinci sıradan James Wiseman, üçüncü sıradan ise LaMelo Ball seçildi.

Anthony Edwards
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikan Basketbol Ligi (NBA) 2020 draftında Georgia Üniversiteli şutör gard Anthony Edwards, Minnesota Timberwolves tarafından ilk sırada seçildi.

Amerikan televizyon kanalı ESPN'nin Bristol kentindeki genel merkezinde yapılan seçmelerde ilk sırayı alan Edwards 19 yaşında ve 1,96 metre boyunda. Edwards'ın üniversite kariyerinde 19,1 sayı ve 5,2 ribaunt ortalamaları bulunuyor.

Golden State Warriors takımı sahip olduğu ikinci seçme hakkını Memphis Üniversitesi'nden James Wiseman için kullandı. 19 yaşındaki pivot Wiseman 2019-20 sezonunda maç başına 19,7 sayı, 10,3 ribaunt ve 3 blok üretti. 

Üçüncü sıra hakkına sahip takım Charlotte Hornets ise 19 yaşındaki oyun kurucu LaMelo Ball'u aldı. New Orleans Pelicans'ta oynayan Lonzo Ball'un kardeşi olan LaMelo, geçen sezon Illawarra Hawks formasıyla Avustralya Basketbol Ligi'nde oynadı ve 17 sayı, 7,4 ribaunt, 6,8 asist ortalamaları yakaladı.

2020 NBA draft ilk turda seçilen basketbolcular ve gittikleri takımlar şöyle:

Görsel: AA