Navalni'yi zehirlendikten sonra ilk gören doktor kayboldu

Geçtiğimiz yıl zehirlenme şüphesiyle Omsk Hastanesi'ne kaldırılan Navalni'ye ilk tedaviyi uygulayan doktorun kaybolduğu duyuruldu.

Alexander Murakhovsky
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rus muhalif lider Aleksey Navalni'ye, geçtiğimiz yıl zehirlenme şüphesiyle götürüldüğü Omsk Hastanesi'nde ilk tedaviyi uygulayan doktorun kaybolduğu belirtildi. Polis yetkilileri, Omsk Bölgesi Sağlık Müdürü Alexander Murakhovsky'nin cumartesi günü avlanmaya çıktığını, daha sonra kendisinden haber alınamadığını söyledi. Helikopter ve drone kullanılan arama çalışmalarının sürdüğü aktarıldı.

Ağustos ayında, Rusya'da nun Tomsk kentinden başkent Moskova'ya gitmek üzere uçağa binen Navalni zehirlenme şüphesiyle Omsk Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanenin başhekimi Murakhovsky, uçakta fenalaşan Navalni'ye 'düşük kan şekeri' teşhisi koymuş, zehirlendiğine dair bir bulguya rastlanmadığını ileri sürmüştü. Murakhovsky, daha sonra Omsk Bölgesi Sağlık Müdürü olarak atandı.

Navalni'nin tedavi edildiği Omsk Hastanesi'nde görevli olan Sergey Maximishin isimli doktorun şubat ayında 'aniden öldüğü' açıklanmıştı. Mart ayında ise Travmatoloji ve Ortopedi Bölümü Başkanı Agishev Rustam Gabbasovich'in geçirdiği beyin kanaması sonrasında vefat ettiği duyuruldu. Daha önce de, hastanenin başhekim yardımcısı Anatoly Kalinichenko istifa etmişti. (DIŞ HABERLER)