Navalni'nin ekibindeydi: Rus muhalif Fadeyeva'ya 9,5 yıl hapis cezası

Rusya'da ekim ayından bu yana ev hapsinde olan yerel siyasetçi Ksenia Fadeyeva'ya 'aşırılıkçı örgüt yönetme' iddiasıyla 9 yıl, 6 ay hapis cezası verildi.

Fotoğraf: fadeevaksusha / Facebook
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rus siyasetçi Ksenia Fadeyeva 'aşırılıkçı örgüt yönetme' iddiasıyla 9 yıl, 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Daha önce tutuklu Rus muhalif Aleksey Navalni'nin yolsuzluk karşıtı platformunun bölge yönetimini üstlenen Fadeyeva, 2020 yılından bu yana Sibirya'nın Tomsk kentinin yerel yönetiminde milletvekilliği yapıyordu. 

Reuters'ın haberine göre, Rus yetkililer, Navalni'nin platformunu 2021 yılında 'aşırılıkçı' olarak kabul etmiş, platformu yasaklamış ve platformun mensuplarına hapis cezaları vermişti. Fadeyeva'nın ekibi tarafından Telegram kanalından yayınlanan açıklamada, siyasetçinin hakkında verilen hapis cezası kararına itiraz edileceği ifade edildi. 

EKİM AYINDAN BU YANA EV HAPSİNDEYDİ

Ekim ayından bu yana ev hapsinde olan Ksenia Fadeyeva'nın daha önce de Aralık 2021'den itibaren internet kullanması yasaklanmıştı. 2020 yılında yapılan yerel seçimlerde Tomsk'un şehir konseyine seçilen iki Navalni yanlısı vekilden biri olan Fadeyeva, Navalni'nin platformunun kent yöneticiliğini yapıyordu. Fadeyeva'nın liderliği sırasında Navalni hareketi Tomsk kentinde önemli bir nüfuz sahibi olmuştu. 

Tutuklu Rus muhalif Aleksey Navalni de kendisinden haber alınamayan yaklaşık üç haftanın ardından Rusya'nın kuzeyinde, kutup bölgesindeki başka bir ceza kolonisine sevk edildiğini açıklamıştı. 47 yaşındaki Navalni, 2021 yılında cezaevine gönderilmişti. Ağustos ayında 'aşırılık yanlısı faaliyetler yürüterek kamu güvenliğine zarar veren bir örgüt kurmak'la suçlanarak 19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. (DIŞ HABERLER)