Mustafa Sarıgül: 'Ekonomik milliyetçilik yapmamız lazım'

CHP'li Mustafa Sarıgül, "Ekonomik milliyetçilik yapmamız lazım. Ekonomik milliyetçilik, kısaca ve basitçe, 'Yerli malı yurdun malı, her Türk onu kullanmalı ve korumalı' demektir" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Erzincan Milletvekili Sayın Mustafa Sarıgül, düzenlediği basın toplantısında "Ekonomik milliyetçilik yapmamız lazım. Ekonomik milliyetçilik, kısaca ve basitçe, “Yerli malı yurdun malı, her Türk onu kullanmalı ve korumalı” demektir. Ekonomik milliyetçilik, ihracatımızı artırmak, ithalatımızı azaltmaktır. Ekonomik milliyetçilik, Rusya, Kanada, ABD çiftçisini değil, Türk çiftçisini ihya etmektir. Türkiye’nin kurtuluşu ekonomik milliyetçilik yapmaktır" diye konuştu.

Sarıgül, toplantıda şunları söyledi: 

"Geçen yılın şubat ayında, Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen depremlerin acısını yaşadık. Felaketten sonra milletçe tek yürek olduk. Dayanışma içine girdik, yardımlaşma içine girdik. Ancak afetlerin geçici değil kalıcı bir tehdit olduğunu yine unuttuk. Deprem yaraları da tam olarak sarılmadı. Deprem bölgesinde hala günlük hayatı etkileyen sorunlar var. Depremin hemen ardından seçim kararı alındı. Seçim tartışmaları gündemi kapattı. Ne TBMM ne de siyaset ülke meselelerini konuşamadı.

Geçen yıl, genel seçim tartışmalarıyla geçti. Bu yıl da yerel seçim tartışmalarıyla geçecek. Ülke meseleleri yine geride kalacak.

İşsizlikle, geçim sıkıntısıyla, yoksullukla ve enflasyonla mücadele etmemiz lazım. Üretime dayalı bir ekonomi modeline geçmemiz lazım. Ekonomik milliyetçilik yapmamız lazım. Ekonomik milliyetçilik, kısaca ve basitçe, “Yerli malı yurdun malı, her Türk onu kullanmalı ve korumalı” demektir. Ekonomik milliyetçilik, ihracatımızı artırmak, ithalatımızı azaltmaktır. Ekonomik milliyetçilik, Rusya, Kanada, ABD çiftçisini değil, Türk çiftçisini ihya etmektir. Türkiye’nin kurtuluşu ekonomik milliyetçilik yapmaktır.

'PLAKAMIZ 24, AYARIMIZ 24, BİZİM YILIMIZ 2024'

Bu yılın 2024 yılı olması bir fırsattı, bu fırsat 100 yılda bir gelirdi. Bu fırsatı değerlendirmemiz lazımdı. Bu amaçla 2024 yılını can Erzincan yılı ilan ettik. 2024 yılı boyunca Erzincan’ı tanıtacağız, Erzincan’ı konuşacağız, Erzincan için çalışacağız. Can Erzincan’ımızın, tarihi ve kültürel özelliklerini ön plana çıkaracağız. Erzincan’ın, huzurlu ve güvenli, insanıyla, doğasıyla, mutfağıyla gelenekleri, örfü, töresiyle kendine özgü bir il olduğunu dünyaya duyuracağız. Yazılı ve görsel medyayı, sosyal medyayı ve internet mecralarını kullanacağız. Tanıtım filmleri yapacağız. Ben her ayın 24’ünde Türkiye’nin bir iline giderek Erzincan’ı tanıtacağım. Dünyanın her yerinde tanıtım yapacağız. Konserler, gösteriler düzenleyeceğiz.

Bağlantılarımı Erzincan için kullanacağım. Güçlü firmaları, iş adamlarını, yatırımcıları Erzincan’ımıza getireceğim. Buradan, bütün dünyadaki Erzincanlılara Türkiye’deki Erzincanlılara sesleniyorum. Komşularınıza, dostlarınıza, mesai arkadaşlarınıza, can Erzincan’ın güzelliklerini anlatın. Can Erzincan’ın kültürünü, geleneklerini, örfünü, töresini anlatın. Haydi Erzincan, ayağa kalk Erzincan! Plakamız 24, ayarımız 24, 2024 can Erzincan yılı hayırlı uğurlu olsun."