Muşta ile saldırdığı kadın için 'Birine benzettim' dedi, tahliye edildi

Bursa'da yolda yürüyen bir kadına muştayla saldırdığı için tutuklanan Sedat A. "Başkasına benzettim" diye savunma yaptı. Mahkeme ilk duruşmada tahliye kararı verdi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'da 2 Nisan'da Namiz Yiğit Caddesi’nde evine doğru yürüyen Ecenur Ö., Sedat A.’nın muştalı saldırısına uğradı. Ecenur Ö. yüzünden yaralanırken çevredekilerin müdahale ettiği Sedat A.gözaltına alınarak tutuklandı. 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten yaralama’ suçundan dava açıldı. Sedat A.’nın yargılanmasına, 6 Mayıs'ta başlandı. Ecenur Ö., mahkemede verdiği ifadede Sedat A.’nın en ağır cezayı almasını istediğini belirtti. Sedat A. ise yaptığı savunmada, “Birine benzettiğim için saldırdım. Suçsuz birine vurduğum için pişmanım. Özür dilerim” dedi. Mahkeme, psikolojisinin bozuk olduğunu da söyleyen Sedat A'nın tahliyesine karar verdi.

Tahliyenin ardından Sedat A.'nın evinde ailesiyle pasta keserek kutlama yaptığını ve bu görüntüleri sosyal medyada paylaştığını belirten Ecenur Ö. şöyle konuştu:

"Beni 'Sen katilsin' diye suçluyor. Daha sonra başkasına benzettim diyor. Hayır ben katil değilim, bahsettiği kişi de katil değil, yalan bunlar. Üstelik muşta ile saldırıyorsun. Muşta silah. Sen nasıl taşıyabiliyorsun? 'Psikolojim bozuk' diyerek içeriden çıktı. Çıktığı gün kutlama yapıldı. Psikolojin bozuksa ve gerçekten bana yaptıkların için üzgünsen neden o gün kutlama yapıp video paylaşıyorsun? İçeriden çıktığı için neden kutlama yapar ki insan? Benim suçum günahım yokken neden ben darp edildim? Neden dayak yedim? Psikolojisi bozuksa gitsin hastaneye yatsın. Evinde ne işi var?"

Hayatı boyunca yüzündeki izleri göreceğini belirten Ecenur Ö., şunları söyledi: "Benim yüzümdeki darbeler, izler kalacak. Hiç tanımadığınız birine muştayla öldüresiye vuruyorsunuz, bu nasıl olabilir? Ben hayatım boyunca bu izleri hep göreceğim ve hep aynı şeyi hatırlayacağım. Evi benim evime 5 dakika uzaklıkta. Her an karşılaşabileceğim bir yerde. Benim can güvenliğim yok. Beni benzettiği kızın can güvenliği hiç yok. Mahkeme çıkışında 'ben suçsuz ve günahsız bir kıza vurduğum için pişmanım pardon' diyor. Sadece bana vurduğu için pişman. Öbür kız olsa pişman olmayacak. Ona vurup öldürseydi, pişman olmayacaktı demek ki. Ben tutuklanıp cezasını çekmesini istiyorum. Psikolojik sorunları varsa tedavisini olsun. Bu zor bir şey değil. Şu an o dışarıda geziyor ama ben evime hapsoldum. Ben ceza almasını istiyorum." (DHA)