29 Ekim yasağı, Fransa boykotu ve dolara hücum

Gazeteci Murat Yetkin, Cumhuriyet Bayramı’yla ilgili "Vali/Kaymakam tarafından onaylanan tören ve kutlama programı dışında başkaca bir kurum/kuruluş tarafından program düzenlenmesine müsaade edilmeyecek" ifadelerini içeren genelgeyi ele aldı. Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransız mallarına boykot çağrısını da değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci-yazar Murat Yetkin, YetkinReport'ta yayınlandığı son yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın politikalarını değerlendirdi. İçişleri Bakanlığı'nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’yla ilgili genelgesini eleştiren Yetkin, "Cumhurbaşkanının Cumhuriyet Bayramı kutlamasını tekeline aldığı gün Türk lirası Amerikan doları karşısında tarihinin en kötü değerine düştü; 1 dolar 8 liranın üzerine 1 avro 9,5 liranın üzerine çıktı" dedi.

Erdoğan'ın Fransız mallarına boykot çağrısını ele alan Yetkin, "Renault fabrikası için de geçerli mi bu? Acaba THY artık Airbus uçağı almayacak mı? En büyük rakibi Boeing yaşadı o zaman. Malum özel yapım Cumhurbaşkanlığı uçağı da Fransa’daki Airbus fabrikasından çıkma. Erdoğan 29 Ekim konuşmasında makam uçağını iade edeceğini açıklar mı dersiniz?" diye sordu.

Yetkin'in yazısından bir bölüm şöyle:

"Bunlar hep 'kontrollü çatışma stratejisi'ymiş. Yani her şey aslında Erdoğan’ın kurduğu strateji çerçevesinde gelişiyormuş. Hele bir 3 Kasım ABD seçimleri geçsin, şimdi bu doların yükselişinden memnun olanların halini görecekmişiz.

Aklıma hazine bakanımızın, şive taklidi yaparak “Şimdi alalım 6 liradan, sonra 10 liradan satarız” demesi geldi; gülsem mi, ağlasam mı bilemedim. Bu sözleri duydukça birilerinin bu dolara, altına hücumdan çok ama çok para kazandığı ve cumhurun alım gücünü perişan eden bu durumdan pek memnun olduğunu düşünmeden edemiyorum.

'Kontrollü çatışma stratejisi uygulanıyor'muş ama. 'Endişeye mahal yok'muş. Bir yandan 29 Ekim yasağı, bir yanda kontrollü çatışma stratejisi avunması. Ama hakkını verelim. AK Partililer isim bulmakta gerçekten mahir. Devamının gelip gelmemesi önemli değil, o anda virajı almayı sağlasın yeter. Bir ara “muhafazakâr demokrat” lafı çıkmıştı mesela; hatırlayan var mı?"

YAZININ TAMAMI