Murat Yetkin: Ankara’da iki cephede iki senaryo belirginleşiyor

'Ankara’da iki cephede iki senaryo belirginleşiyor' başlıklı bir yazı kaleme alan gazeteci Murat Yetkin, "Ekonomi ve siyasette sıkışmayla beraber AK Parti-MHP ve CHP-İYİ Parti bloklarında çıkış arayışları da artıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, AK Parti-MHP ittifakı ve muhalefetteki CHP-İYİ Parti ittifakı üzerine bir yazı kaleme aldı.

Yetkin, 'Ankara’da iki cephede iki senaryo belirginleşiyor' başlıklı yazısında "Ekonomi ve siyasette sıkışmayla beraber AK Parti-MHP ve CHP-İYİ Parti bloklarında çıkış arayışları da artıyor" dedi ve şöyle devam etti:

"Ankara siyaset kulislerinde hem iktidardaki AK Parti-MHP ittifakı hem de muhalefetteki CHP-İYİ Parti ittifakı cephelerinde iki senaryo, ikişer senaryo konuşuluyor. Bu senaryolar 2019 yerel seçimlerinde (MHP karlı çıksa da) AK Parti’nin aldığı yenilgi sonrası bu kadar belirgin değildi. Belirginleşmeye başlamasına yol açan biraz dünyayı da sarsan koronavirüs Covid-19 salgını, biraz da faiz-kur inadıyla daha da bozulan ekonomik dengeler oldu.

Hem ekonomik hem siyasi planda yaşanan sıkışmanın yanı sıra hem iktidar hem muhalefet cephesindeki arayışları da artırıyor; kimi açık, kimi kapalı kapılar ardında.

İktidar ve muhalefet cephelerindeki senaryolara geçmeden önce son birkaç günde yaşanan bazı şaşırtıcı gelişmelerin perde arkası gerekçeleri konusunda ortaya çıkmaya başlayan gerekçeleri aktaralım."