Mülteci teknesi kazasında ölü sayısı 82'ye yükseldi: 9 kişi tutuklandı

Yunanistan'da yaşanan ve en az 82 kişinin öldüğü mülteci teknesi kazası ile bağlantılı olarak gözaltına alınan 9 kişi tutuklandı. Hayatını kaybedenler için Yunanistan'da yine eylem vardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'ın Mora Yarımadası açıklarında 14 Haziran'da yaşanan mülteci teknesi kazasında bir kişinin daha cesedine ulaşıldı. Kazada ölenlerin sayısı 82'ye yükseldi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri, Navarin'in 47 deniz mili güneybatısında bir cesede daha ulaştı. Otopsi için Kalamata'ya sevk edilen cesetle birlikte tekne faciasında hayatını kaybedenlerin sayısı 82'ye yükseldi.

GÖZALTINA ALINAN 9 KİŞİ TUTUKLANDI

Öte yandan, Yunanistan açıklarında geçen hafta yaşanan mülteci teknesi faciasına ilişkin gözaltına alınan dokuz şüphelinin de tutuklanmasına karar verildi. Yunan Devlet Ajansı AMNA'nın haberine göre, şüphelilerin ifade vermeleri ve karar alınması aşamaları 13 saat sürdü. Kalamata Savcısı ve Sorgu Hakimi, tekneden kurtulan ve 'göçmen kaçakçılığı' suçlamasıyla gözaltına alınan dokuz zanlının tutuklanmasını kararlaştırdı.

HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN DÜNYA MÜLTECİLER GÜNÜNDE EYLEM

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) Gençlik Kolları 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü kapsamında dün başkent Atina'nın Pire semtinde gösteri düzenledi.

Eylemciler, Navarin açıklarında şu ana kadar 82 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce mültecinin kaybolduğu tahmin edilen tekne faciasına dikkat çekmek üzere denize can simidi bırakıp dilek feneri yaktı. Selanik'te de eylemciler 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla düzenledikleri gösteride tekne faciasına dikkat çekti.

KAYIPLARINI ARAYANLAR DNA ÖRNEĞİ VERECEK

Tekne kazasında hayatını kaybeden veya kaybolan yakınlarını arayanlardan DNA testi için örnek alınacağı da bildirildi. Yunanistan Göç ve İltica Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Malakasa Kabul ve Kimlik Tespit Merkezi'ne, faciadan kurtulan 5'i çocuk 86 kişinin getirildiği belirtildi. Açıklamada, Helenik Afet Kurbanları Kimlik Belirleme ekibinin, faciada hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti için çalışacağı aktarıldı.

Ölenlerin yakınlarının DNA örneği vermek üzere ilgili birime başvurabileceği bilgisi paylaşılan açıklamada, Yunanistan Kızılhaçı'nın da kimlik tespiti sürecine katkıda bulunacağı bilgisi paylaşıldı.

PAKİSTAN VE YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLARI GÖRÜŞTÜ

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Vasilis Kaskarelis, Pakistan Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari ile telefonda görüştü. Kaskarelis, faciada hayatını kaybeden Pakistan vatandaşları için başsağlığı diledi. Zerdari de ülkesinde insan kaçakçılığı ağlarıyla mücadele adına alınan tedbirleri aktardı. (DIŞ HABERLER)