Molla Baradar Afganistan'a döndü, Taliban basın toplantısı düzenleyecek

ABD ve NATO birliklerinin çekilmesiyle Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'ı siyasi ofisinin yöneticisi Molla Baradar ülkeye döndü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'ın önde gelen liderlerinden Molla Abdül Gani Baradar'ın ülkeye döndüğü açıklandı. Taliban sözcüsü, Molla Baradar'ın bir heyetle birlikte Kandahar'da bulunduğunu duyurdu.

Taliban'ın eş kurucularından biri olan Molla Baradar, şu an Taliban'ın siyasi ofisini yönetiyor. Aynı zamanda Taliban'ın Doha'daki müzakere heyetinin önde gelen isimlerindendi. Taliban'ın kurucusu Molla Ömer'in en güvendiği komutanlarından biri olduğu belirtilen Baradar, 2010 yılında Pakistan'ın güneyindeki Karaçi kentinde güvenlik güçleri tarafından yakalanmış ve 2018'de serbest bırakılmıştı. Molla Baradar, son olarak Katar'ın başkenti Doha'daydı.

TALİBAN BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK 

Öte yandan, Taliban'ın bugün bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, basın toplantısının Afgan hükümeti tarafından kullanılan bir medya merkezinde yapılacağını açıkladı. Mücahid, medya temsilcilerinin ve gazetecilerin toplantıya davetli olduğunu duyurdu. 

Taliban yetkililerinin, önceki hükümetin temsilcileri ile Kabil'de yeni hükümetin vizyonu ve kapsamı konusunda görüşmeler yaptığı biliniyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Taliban Afganistan