AP: Kabil'de iktidar devri görüşmeleri sabaha kadar sürdü

Associated Press haber ajansı, Afganistan'daki son hükümetin siyasi liderliği ile yönetimi ele geçiren Taliban arasındaki iktidar devri görüşmelerinin devam ettiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikan haber ajansı Associated Press (AP), Afganistan'daki son Batı destekli hükümetin siyasi liderliği ile yönetimi ele geçiren Taliban arasındaki iktidar devri görüşmelerinin perde arkasını yazdı. Ajansa bilgi veren yetkililer, Kabil'e giden üst düzey Taliban lideri Amir Han Muttaki ile son hükümetin temsilcileri arasında birkaç tur görüşme yapıldığını söyledi.

Buna göre, görüşmelerin bazılarına eski hükümetin Taliban'la müzakere konseyinin başkanı Abdullah Abdullah ve eski devlet başkanı Hamid Karzai de katıldı. Taraflar arasında birkaç tur görüşme yapıldığı, bu turlardan en az birinin gece boyu sürdüğü belirtildi. AP, bu görüşmede son 20 yılda kazanılan hakların Taliban yönetimindeki bir hükümette nasıl korunacağının ele alındığını duyurdu. Haberde, Taliban'dan bu sabah gelen genel af kararının ve kadınlara çalışma çağrısının bu görüşmelerin bir sonucu olabileceği belirtildi.

Haberde "Gelecekteki bir Afgan hükümetini sadece Taliban üyelerinin ötesine genişletme görüşmeleri Kabil'de sürüyor" denilirken, AP'ye konuşan yetkililer 'bir iki gün içinde bazı iyi haberler vermeyi umduklarını' söyledi. 

AP'ye göre, Muttaki, geçmişte ABD'yle müttefik olan bazı savaş ağalarıyla da görüştü. Taliban'ın, harekete mensup olmayan başka isimlere hükümette yer verebileceği iddia edildi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Taliban Afganistan