Mısır'da tren kazası: 11 ölü, 98 yaralı

Mısır'da Kalyubiye vilayetinde bir trenin dört vagonunun raydan çıkması sonucu 11 kişinin öldüğü, 98 kişinin yaralandığı açıklandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mısır'da bir trenin raydan çıkması nedeniyle 11 kişi öldü, 98 kişi yaralandı. Başkent Kahire'nin kuzeyindeki Kalyubiye'de meydana gelen kazanın ardından bölgeye 50'yi aşkın ambulans gönderildi.

Mısır Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında, başkent Kahire'nin kuzeyindeki Kalyubiye vilayetine bağlı Tuh kentinde Kahire-Mansura seferini gerçekleştiren trenin yaptığı kazada 11 kişinin öldüğü, 98 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, kazanın nedenini araştırmak için bir komite oluşturulması için hükümeti görevlendirdi.

Mısır Demiryolları Kurumu, 949 sefer sayılı Kahire-Mansura yolcu treninin Kalyubiye kentinde raylardan çıktığını ve 4 vagonun devrildiğini duyurmuştu.

Mısır'da mart sonunda iki trenin çarpışması sonucu meydana gelen kazada en 20 kişi ölmüş, yaklaşık 200 kişi yaralanmıştı. (DIŞ HABERLER)

   

 

Etiketler Mısır tren kazası