Mısır'da eski First Lady Cihan Sedat 88 yaşında öldü

Mısır'ın eski cumhurbaşkanı Enver Sedat'ın eşi Cihan Sedat, 88 yaşında öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mısır'ın eski cumhurbaşkanı Enver Sedat'ın eşi Cihan Sedat, tedavi gördüğü hastanede 88 yaşında öldü. Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Cihan Sedat'ın vefatı nedeniyle ülkenin büyük bir kederle yas tuttuğu belirtildi. Yerel basında çıkan haberlerde, tedavi için gittiği ABD'den Mısır'a dönen Sedat'ın 30 gündür bir sağlık merkezinde yoğun bakımda olduğu kaydedildi.

Boşanma durumundaki kadınların nafaka ve velayet haklarını savunan bir dizi yasayı destekleyen Cihan Sedat'ın Mısır'daki kadınlar için bir model olduğu belirtilen açıklamada, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi'nin Kahire'deki bir yola Sedat'ın isminin verilmesi ve ailesine Kemal Nişanı takdim edilmesi için kararname çıkardığı aktarıldı.

Kahire'de İngiliz vatandaşlığına sahip Mısırlı bir baba ile İngiliz bir annenin çocuğu olarak 1933'te dünyaya gelen Cihan Sedat, eşi Enver Sedat'ın Mısır cumhurbaşkanlığı görevini üstlendiği dönemde (1970-1981) sosyal hizmetlerde oynadığı rolle ön plana çıkmıştı. Enver Sedat’ın 1979 yılında İsrail ile barış anlaşması imzalama kararını savunan Cihan Sedat, eşinin ölümünün ardından eleştirilerin hedefi olmuştu. (AA)