MHP'nin tehdit ettiği gazeteciler istifa etti

MHP'nin hedef gösterdiği Habertürk TV'de Genel Yayın Yönetmeni Hakan Kürşad Oğuz ve Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir istifa etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP'nin tehdit ettiği Habertürk Televizyonu Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir istifa etti. Aydemir'in yerine Show TV Ankara Temsilcisi Sibel Demirci Erdem getirildi.

Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Kürşad Oğuz da genel yayın yönetmenliği görevinden ayrıldı.

PROGRAM YAYINDAN KALDIRILDI

Gelişmelerin ardından her sabah 09,00'dan 12,00'a kadar yayınlanan ve gazeteciler Ebru Baki ile Bülent Aydemir'in gündemi tartıştığı 'Para Gündem' programı da yayından kaldırıldı. Habertürk TV'nin internet sitesindeki yayın akışında 5 Mayıs günü görünen programın yerine 6 Mayıs'tan itibaren 'Haber Bülteni' yer aldı.  

Habertürk Televizyonu'nun internet sitesindeki 5 ve 6 Mayıs tarihli yayın akışı...

MHP TEHDİT ETMİŞTİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, MHP'nin hazırladığı anayasa taslağını, Habertürk canlı yayınında konuklarıyla değerlendiren gazeteci Ebru Baki'yi hedef almıştı.

Yönter, “Habertürk’te art niyetli Ebru Baki’ye konuk olan Kemal Öztürk, Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu ile Gülfem Saydam Sanver’in Genel Başkanımızın 100 maddelik anayasa önerisini karalama çabaları edepsizlik ve terbiyesizliktir. Ne o, kaldıramadınız mı? Kudurdunuz değil mi?” ifadelerini kullanmıştı.

Habertürk TV Ekonomi Müdürü Ebru Baki ve programa konuk olan kanalın Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Yönter'e tepki göstermişti.

Yönter'in hedef gösteren açıklamasına destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla "Habertürk TV izlemiyorum" kampanyasına katılmıştı. (HABER MERKEZİ)